G4Media.ro

Moscova anunţă încheierea unor manevre militare în apropierea Ucrainei şi în sudul…

Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

Moscova anunţă încheierea unor manevre militare în apropierea Ucrainei şi în sudul Rusiei/ Stare de alertă ridicată, în timpul sărbătorilor

Moscova a anunţat sâmbătă, de Crăciun, încheierea unor manevre militare în apropierea Ucrainei şi în sudul rus şi că 10.000 de militari ruşi s-au întors la bazele lor, după aceste manevre care au durat o lună de zile în sudul ţării, în apropiere de frontiera ucraineană, aflată în centrul unor tensiuni puternice, relatează AFP.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că aceste manevre ”de antrenament în luptă” au avut loc în mai multe poligoane militare, în regiunile ruse Volgograd, Rostov, Krasnodar şi în Crimeea anexată – zone situate în imediata apropiere a Ucrainei.

El precizează că exerciţii militare au avut loc, de asemenea, în teritorii ruse mai îndepărate de frontiera Ucrainei, în regiunile Stavropol, Astrahan, în Caucazul de Nord, dar şi în Armenia, Abhazia şi Osetia de Sud.

Armata rusă nu precizează însă, într-un comunicat, în care baze au fost redesfăşurate aceste trupe.

”În vederea asigurării unei stări de alertă ridicate în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului în instalaţiile militare din Districtul Militar de Sud, unităţi de gardă, trupe suplimentare şi forţe urmează să fie afectate pentru a face faţă unor eventuale situaţii de urgenţă”, anunţă armata.

De peste o lună de zile, Rusia este acuzată de către Occident de comasarea a zeci de mii de militari în apropierea frontierei ucrainene, în vederea unei eventuale intervenţii militare împotriva Kievului.

Moscova neagă orice intenţie belicoasă şi susţine că este ameninţată de ”provocări” ale Kievului şi NATO şi cere ca Alianța să se angajeze să nu se extindă în fosta URSS.

Aceste revendicări urmează să fie abordate în cadrul unor negocieri ruso-americane, în ianuarie.

Relaţiile Kievului cu Moscova sunt deja foarte tensionate după anexarea, în 2014, de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea şi izbucnirea unui război între trupe ucrainene şi rebeli proruşi în Donbas, în estul Ucrainei.

Într-un intervu acordat AFP în Ajunul Crăciunului, secretarul Consiliului Naţional ucrainean de Securitate Oleksii Danilov a minimalizat, însă, riscul unei escaladări militare iminente.

Potrivit acestui oficial, numărul militarilor ruşi dn jurul Ucrainei a crescut doar uşor – de la 93.000 în octombrie la 104.000 în prezent.

sursa: News.ro, Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Un gest catre SUA & Co., sa vedem daca va fi apreciat sau nu.

  • Adica sa vedem daca SUA inghite momeala. Ca 10000 or fi plecat, dar 100000 sunt inca acolo, gata sa invadeze Ucraina.

  • @ Putin Derangement Syndrome

   Crimeea, Donbasul etc. sunt in posesia lor acum. Ce au vrut sa ia au luat, populatia de acolo e rusofila.
   Sa invadeze Ucraina PENTRU CE ?

 2. test
  (acest modul nu mai funcționează pe telefon, de azi de la amiază – dând un medaj de eroare legat de verificarea cu Captcha)

  • E ok – sorry cu mesajul de dinainte.
   (A fost un bug timp de câteva ore, se pare de nu mai primea comment pe niciun articol, din Android).

 3. La cat de sarac este, exact manevrele astea ii trebuiau. Asa i cand ai minte de curcan. Putinii bani pe care ii (mai) ai, ii cheltui pe manevre militare. Sper sa mai aibe bani de benzina/motorina si de mancare, ptr intors 😀

  • Vouă, intretinutilor, sintagma sărac și cinstit vi se pare desuetă. Stăpânii tai, UE, NATO, amerloc, cotropesc și jefuiesc la greu, inclusiv tara ta. În 32 de ani, stăpânii tai au ros tot de aici, inclusiv viitorul, ne au îndatorat cu 200 miliarde pt nimic. Tu nu vezi, fiindcă îți dă și ție o ciozvarta

 4. Talharii romani au intrat serios in trepidatii de spaima rusilor.

 5. Nach Berlin, Nach Paris, Nach New York 😀😀😀😀