G4Media.ro

Moscova anunţă că presupuşii mercenari ruşi arestaţi în Belarus au revenit în…

Moscova anunţă că presupuşii mercenari ruşi arestaţi în Belarus au revenit în Rusia

Procurorul general al Rusiei a anunţat vineri că cei 32 de cetăţeni ruşi arestaţi în Belarus sub acuzaţia că ar fi fost implicaţi într-un complot pentru destabilizarea acestei ţări au revenit în Rusia, transmite Reuters.

Bărbaţii reţinuţi ar face parte din grupul privat de securitate Wagner, considerat a fi apropiat de Kremlin. Ucraina ceruse extrădarea acestora, întrucât suspectează că aceşti mercenari au luptat alături de separatiştii sprijiniţi de ruşi în conflictul din estul ţării.

Autorităţile din Belarus au reţinut acest grup de cetăţeni ruşi luna trecută şi au afirmat că ei erau implicaţi într-un complot pentru destabilizarea ţării înainte de alegerile prezidenţiale de duminică, câştigate de Aleksandr Lukaşenko, în urma unui vot considerat fraudat de zecile de mii de protestari care au ieşit apoi în stradă.

Potrivit versiunii Moscovei, aceşti cetăţeni ruşi se aflau în Belarus în tranzit către o ţară latino-americană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cneazu’ Aleksandr nu-i fraier: dacă se puse rău tare cu UE, musai să-i împace pe ruși. Mai ales că regimul Putin – care, fie că vă place/recunoașteți fie că nu, are o excelentă diplomație! – îi întinsase deja mîna recunoscînd rezultatu’ alegerilor. Dacă de la Ukraina pare să-și fi luat gîndul, rușii nu-și pot permite să piarză și Belarusul.