G4Media.ro

„Mortul lui Dragnea” acuză: Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, aplică rețeta angajărilor fictive…

„Mortul lui Dragnea” acuză: Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, aplică rețeta angajărilor fictive cu finii săi

Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, după ce a invocat neregulile produse în județul Teleorman în timpul Referendumului din 2012, a făcut în cursul zilei luni o nouă plângere la DNA. Vizați de fostul denunțător al lui Dragnea sunt persoane din justiție, primarul orașului Alexandria, Victor Drăgușin și finii acestuia, despre care presa din județ scrie de o bună perioadă de timp că ar avea o firmă de casă, privilegiată în obținerea de contracte din bani publici. La DNA acesta a declarat că a fost citat pentru a duce niște documente privitoare la “niște judecători, procurori din Teleorman, polițiști și chiar oameni politici.”

(Foto: Victor Drăgușin/ Sursa: Liber în Teleorman)

  • Părpălea a adus în atenția procurorilor anti-corupție un nou subiect, ce seamănă foarte bine cu dosarul angajărilor fictive în care este implicat Liviu Dragnea, protagonistul fiind, de această dată primarul Alexandriei, Victor Drăgușin și finii săi. “Domnul Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandra, a dat nişte contracte de peste 10 miliarde de lei la finii dumnealui, pe o societate de casă. Sunt cazuri de incompatibilitate, că fina dumnealui a angajat-o şi poliţist local, fictiv, exact cum ei sunt obişnuiţi cu angajările fictive, şi beneficiază de nişte bani în continuare. Mai mult decât atât, această fină a dumnealui a fost consilierul său personal, înainte să fie angajată la Poliţia Locală, în care beneficiază de sporul de îmbrăcăminte, de hrană şi de alte lucruri şi soţul dumneaei a fost în stare de incompatibilitate pentru că a beneficiat de nişte bani având nişte contracte între primăria municipiului Alexandra şi această societate în domeniul media.” – a declarat Părpălea la DNA.

Ce s-a întâmplat? O fostă angajată a unui post local de radio a reușit să obțină o notă de trecere la un concurs pentru ocuparea postului de consilier pe probleme de mass-media al primarului Victor Drăgușin (PSD). La ceva vreme după acest moment, Cristina Tănase la vremea aceea, căci despre ea este vorba, s-a căsătorit cu Octavian Teodorescu, uniunea lor fiind făcută sub îndrumarea spirituală a lui Victor Drăgușin, care le-a devenit și naș.

Din atunci, în noua familie Teodorescu a început să se reverse banul public. Octavian Teodorescu era proprietarul unei firme, ROADVERTISING SRL, al cărei obiect de activitate e acela de a asigura Servicii de Reprezentare Media. Așadar, în timp ce soția era consilier pe probleme de Mass-Media pentru primarul municipiului Alexandria și trimitea comunicate de presă din partea PSD Teleorman, soțul începea să emită contracte de prestări servicii pe reprezentare media cu Primăria Alexandria.

Am solicitat, în baza legii 544, Primăriei Alexandria o listă a contractelor pe care instituția le-a semnat de-a lungul vremii cu firma finului Octavian. În loc să ne furnizeze lista detaliată a contractelor, primăria a transmis un răspuns lapidar, în care ne informează că S.C. ROADVERTISING SRL a avut contracte cu instituția publică doar până în anul 2013, acestea însumând o valoare totală de 326468,87 lei.

Cifra de afaceri a firmei finului Octavian se ridica în 2015 la valoarea de 312917, adică puțin sub valoarea contractelor pe care le-a încheiat cu municipalitatea până în anul 2013. Potrivit datelor din SEAP, S.C. ROADVERTISING SRL are încă contracte cu municipalitatea și anul acesta, după cum a avut și în cursul anului trecut. Firma lui Octavian prestează încă pe bani publici, iar valoarea totală a contractelor se ridică pe parcursul a doar patru ani la aproximativ 510.000 lei.

Firma lui Octavian Teodorescu vinde Alexandriei produse de douăzeci de ori mai scumpe față de cele care pot fi achiziționate pe piața liberă. Vom menționa doar faptul că un trofeu personalizat care, pe piața liberă costă maxim 20 de lei, Octavian îl vinde municipiului cu 320 de lei, după cum reiese din închiderea unei licitații desfășurate de primărie. Drăgușin și-a angajat și finul la Serviciul de Târguri și Oboare, din subordinea Primăriei Alexandria, în postul de director adjunct, unde câștigă un salariu stabil în fiecare lună.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează