G4Media.ro

Monumentul din Piața Presei dedicat luptătorilor din rezistența anti-comunistă a fost vandalizat.…

Monumentul din Piața Presei dedicat luptătorilor din rezistența anti-comunistă a fost vandalizat. Consilierul prezidențial Andrei Muraru anunță că a sesizat poliția și Primăria Capitalei

Consilierul prezidențial, Andrei Muraru, anunță într-o postare pe Facebook că a sesizat poliția și Primăria Capitalei după ce monumentul ”Aripi” dedicat victimelor comunismului a fost vandalizat. Cineva a scris pe soclu cu vopsea galbenă: ”E strigător la cer….privește”. Muraru a lansat și un atac virulent la adresa politicienilor condamnați pentru corupție care pozează în victime politice. ”Ne-am săturat de câte ori am auzit la televizor cum inculpați sau infractori condamnați pentru corupție își spun cu nerușinare ”deținuți politic”. Nu, deținuți politic au fost eroii noștri care au murit torturați cu sadism sau chinuiți de munca istovitoare la Canal, la Sighet, la Gherla, la Periprava sau la Râmnicu Sărat, refuzând să-și abjure credința în România autentică și în valorile democratice. Voi nu puteți fi comparați cu ei niciodată, niciodată!”, scrie Muraru.

Redăm mai jos integral postarea lui Andrei Muraru

”Încetați sa ne mai batjocoriți eroii!

Pe monumentul ”Aripi” din Piața Presei Libere, dedicat celor care s-au jertfit împotriva comunismului, cineva a ”tatuat” cu vopsea un mesaj ”cool”. Pângărirea acestui bloc de oțel și piatră nu poate rămâne nepedepsită!

O țară care își batjocorește eroii este o țară rătăcită. Acest mormânt imaginar al zecilor de mii de deținuți politic torturați, deportați, uciși întrucât s-au opus anihilării democrației și libertății, statului de drept și valorilor românești autentice, ale căror gropi săpate la întâmplare au brăzdat țara de la un capăt la altul, nu este un monument oarecare. Acest mormânt cinstește memoria celor foarte mulți eroi necunocuți care au salvat onoarea națiunii române în vremea comunismului.

În mai puțin de o lună, celebrăm Centenarul Marii Uniri. Aproape jumătate din secolul care s-a scurs de la Marea Unire, România s-a aflat sub un regim sinistru. Între Arcul de Triumf și Monumentul ”Aripi” din Piața Presei e un întreg veac de bucurii și amărăciuni, de victorii uluitoare și de înfrângeri catastrofale, de renașteri izbăvitoare și de morți tragice. Făuritori ai Marii Uniri de la 1918 ale căror sacrificiu și determinare sunt onorate prin Arcul de Triumf au fost lichidați în experimentul maniacal al comunismului. Ei sunt azi amintiți prin aripile care se ridică la cer din mormântul imaginar din Piața Presei Libere.

Protejarea valorilor naționale înseamnă a apăra inclusiv demnitatea victimelor represiunii comuniste prin respectul față de memoria lor. Mă întreb cine și-ar permite să comită, fără să plătească pentru asta, un asemenea sacrilegiu la Washington, murdărind cu vopsea memorialele dedicate soldaților americani morți în cele două Războaie Mondiale sau pe cel dedicat eroilor căzuți în Vietnam.

Acest act de teribilism în mijlocul Capitalei este în fond numele atâtor acte ultragiante la adresa memoriei deținuților politic care se întâmplă de ani de zile.

Ne-am săturat de câte ori am auzit la televizor cum inculpați sau infractori condamnați pentru corupție își spun cu nerușinare ”deținuți politic”. Nu, deținuți politic au fost eroii noștri care au murit torturați cu sadism sau chinuiți de munca istovitoare la Canal, la Sighet, la Gherla, la Periprava sau la Râmnicu Sărat, refuzând să-și abjure credința în România autentică și în valorile democratice. Voi nu puteți fi comparați cu ei niciodată, niciodată!

Recent, cineva sugera cu amatorism pseudo-academic că Iuliu Maniu ar fi fost în realitate un spion în timpul războiului. Nu, Maniu a fost și rămâne unul dintre cei mai mari oameni de stat ai României, portretul conștiinței românești care nu va putea fi niciodată pângărit.

Anul trecut, un senator român a rostit cu nonșalanță o frază de un cinism impertinent: partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României. Nu, frații Arnăuțoiu sau colonelul Gheorghe Arsenescu nu au fost niște sabotori, ci niște ostași căzuți pe câmpul de bătălie pentru apărarea libertății. Pentru români, ei vor sta mereu în cartea de aur a celor drepți și bravi!

Încetați sa ne mai batjocoriți eroii! Aceasta nu este o lozincă!

PS. Astăzi, am sesizat Poliția și Primăria Capitalei cu privire la vandalizarea monumentului ”Aripi”.

Acest text este asumat de autor în calitate exclusiv privată şi nu reprezintă punctul de vedere al nici uneia dintre instituțiile şi/sau organizațiile la care acesta este angajat sau la care este afiliat.”

Notă: Sublinierile aparțin redacției G4Media.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Legatura e la … Podu Olt, dar nu-i bai.
  „Fostul lider al PNL Alina Gorghiu a confirmat că a participat marți seara la ziua onomastică a directorului SIE, Gabriel Vlase.
  ”Am participat aseară (marți seară -n.r.) la o zi onomastică, un eveniment privat. Dar dacă evenimentele private sunt de interes – și am văzut că sunt multe teme care nu-și au locul în Parlament, am sugerat dlui Dragnea să facă o comisie de anchetă să vadă ce meniu a fost la acest eveniment, ce participanți au fost și alte lucruri… Discuția publică nu mi se pare că are sens”, a declarat Gorghiu.”
  Va place Gorghiu? Eu „ma-nnebunesc dupa ea”.
  Nesimtita!

 2. Pentru a derusifica şi destaliniza smart arhitectura Casei Scânteii, se potrivea pe soclul lui Lenin o statuie a lui Soljeniţîn, 2018 fiind şi Centenar Soljeniţîn. Ne putem însă gândi şi la Soljeniţîn când mergem la târgul de carte, unde poate că nu sunt lansări Soljeniţîn (n. 11 dec. 1918).

  • Tot respectul pentru Soljenițân, cel care a trecut prin Lagpuncte, dar să nu uităm că i-a scăpat ceva laude la adresa lui Putin.

  • E adevarat ca Soljenitin este antipodul lui Lenin. Dar daca ar fi expus acolo, ca replica exclusiva la Lenin, am pierde sansa de a pune in acel loc ceva in sfirsit romanesc. Soljenitin este si a fost un produs exclusiv rusesc. El si-a dedicat viata luptei cu totalitarismul monstruos dar nu si imperialismului sovietic. Ma indoiesc ca si-ar fi dedicat viata denuntarii cotropirii sovietice a Romaniei sau a altor tari, in numele aceleiasi drept la libertate.

 3. ,,Arhitectura” Monumentului din Piata Presei este o prostie mare.
  Din lateral Monumentul arata ca niste Cizme care stau cu varful pe pamant.
  Sau cu ramasitele stalpilor de otel de la blocurile Gemene de la Atacul Terorist din NewYork din 2001.
  Nu da impresia decat foarte vag ca e vorba de niste ,,aripi”. ,,Aripile” astea arata ca se desprind din pamnat, care este o alta prostie. Aripa, arhitectural, intodeauna se reprezinta ca despartita de pamant.
  Nu cred sa fi existat in toata Istoria Romaniei o prostie arhitecturala de monument atat de mare.
  Ar fi trebuit sa fie consultati toti supravietuitorii si urmasii martirilor din Decembrie 1989 cu privire la Arhitectura Monumentului. Sa se alega vreo 10 variante de la diversi sculptori, si prin vot acestia sa se pronunte pentru inlocuirea ,,tampeniei” actuale din Piata Presei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.