G4Media.ro

Monica Anisie: Părinții să știe că toate grădinițele și școlile de stat…

Monica Anisie: Părinții să știe că toate grădinițele și școlile de stat sau private își suspendă de marți activitățile față în față, pentru 14 zile, în Capitală / Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

“Părinții, elevii și personalul din toate unitățile de învățământ (grădinițe, școli primare, gimnaziale, liceale și postliceale) particulare și de stat din București trebuie să știe că, începând de mâine, activitățile didactice care presupun prezența față în față sunt suspendate temporar, pentru 14 zile, urmând ca toate cursurile să fie desfășurate în sistem online”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Concret, toate grădinițele și școlile de stat și private se închid de marți și trec în scenariul roșu, cu predare exclusiv online, în Capitală. Explicația vine după ce Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a emis 2 hotărâri în cursul zilei de luni, a doua aducând modificări radicale primei decizii care era plină de greșeli din punct de vedere juridic.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a explicat că această a doua decizie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență lasă after school-urile și creșele să își desfășoare în continuare activitatea la fel ca până acum, în conformitate cu ordinul comun al miniștrilor Educației, Sănătății și Muncii.

“Pentru universități, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, senatul universității decide modalitatea desfășurării cursurilor în situația epidemiologică dată”, a continuat Anisie. Amintim că în prima hotărâre, Comitetul decisese pentru universități închiderea tuturor cursurilor față în față, deși Legea stării de alertă (Legea 55/2020) prevedea că senatele universitare iau aceste hotărâri.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. prostia nu se oprește niciodată.

  V. ZIUA LUI BĂSE
  un al al doilea val
  și vă veți îneca.

 2. Sa stiti ca unele gradinita interpreteaza decizia si considera grupa mica ca fiind cresa…ca doar totul se interpreteaza si tranzactioneaza in tara asta. Pentru domnii/doamnele jurnalisti…poate abordati si aspectul acesta.

 3. De varza esti si tu,madam!

 4. „Este inadmisibil”….
  Pai, voi sunteti in pandemia incompetentei…de 30 de ANI nu v-ati vindecat, e cronica, maligna…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.