G4Media.ro

Moment jenant în Moldova: Parlamentul a ținut un moment de reculegere în…

Moment jenant în Moldova: Parlamentul a ținut un moment de reculegere în memoria unui scriitor declarat mort, care însă trăiește

Parlamentul Republicii Moldova a ținut vineri un moment solemn de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, după ce președinta legislativului, Zinaida Greceanîi a anunțat decesul acestuia. Ministerul Sănătății a dezmințit însă vestea morții scriitorului, iar acesta a declarat că este într-o stare bună de sănătate.

”Stimați colegi, vă anunț cu mare regret că a decedat marele Spiridon Vangheli. Vă propun, din păcate, să păstrăm un moment de reculegere”, a spus șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi (membră PSRM, partidul pro-rus controlat de Igor Dodon), potrivit Pro TV Chișinău.

Ulterior, un alt parlamentar a cerut verificarea informației, iar Ministerul Sănătății a anunțat că sciitorul trăiește.

Mai mult, scriitorul Spiridon Vangheli a declarat pentru Ziarul de Gardă că este într-o stare stabilă, fiind internat cu Covid-19 în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

Spiridon Vangheli are 88 de ani. El este cunoscut mai ales pentru proza pentru copii, care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Printre operele sale se numără „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor”, „Băiețelul din coliba albastră”, potrivit Ziarul De Gardă. (Foto: Zinaida Greceanii / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mie imi plac mai mult ordonantele militar-arafatiene si compunerile procurorasilor.

  2. Nu contest faptul ca aia doarme la sedinte, dar aici este o eroare grava a jurnaliștilor, care prezintă aceasta „stire”. Parlamentul a păstrat un moment de reculegere în memoria regretatului poet Nicolae Dabija, care într-adevăr a decedat astazi

  3. Asta este varianta moldoveneasca a lui dancila!… deh, suntem frati doara!

  4. CE ASTEPTARI SA AI DE LA O BOLSEVICA ? Se pare ca pe romani ii declara morti si cand traiesc. Alegeri si valea la munca !