G4Media.ro

Moldova, Rusia și banii: Dodon vrea să se împrumute de la Moscova,…

Moldova, Rusia și banii: Dodon vrea să se împrumute de la Moscova, dar suma promisă se micșorează în fiecare lună

Rămas fără sprijin financiar din partea UE și a României din cauza derapajelor anti-europene, guvernul pro-rus de la Chișinău așteaptă încă din noiembrie un credit din Rusia pentru plata cheltuielilor curente ale statului. Problema e că suma promisă de Moscova se micșorează constant, iar data de contractare se îndepărtează.

Astfel, potrivit publicației Agora, președintele Igor Dodon anunța la finalul lunii noiembrie 2019 că Republica Moldova ar urma să ia un credit de la ruși în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investi în proiecte de infrastructură.

După doar o lună, Dodon micșora suma la 300 de milioane de dolari și menționa începutul lunii februarie ca termen – limită pentru ratificarea acordului de împrumut, termen nerespectat.

Sâmbătă, 15 februarie, premierul Ion Chicu a micșorat iarăși sumă și a vorbit despre 200 de milioane de dolari, noul termen fiind martie 2020, transmite Agora.

Foto: Igor Dodon așteaptă banii de la Vladimir Putin (Kremlin.ru)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pana nu stau in genunghi in fata tarului nu primesc nimic.

  2. Eh, ce sa-i faci, nici pusculita lui Putin nu mai e asa de grasa ca alta data.

  3. Rusia tarului borfas e falita, de unde bani? Nu au mai au nici de furat in Rusia, nici de pensii si salarii la ei, de unde sa dea la dobitocul de Dodon?

  4. Europa Eu