G4Media.ro

Moldova: Igor Dodon dă semnalul că nu recunoaște decizia Curții Constituționale care…

Moldova: Igor Dodon dă semnalul că nu recunoaște decizia Curții Constituționale care ar provoca alegeri anticipate

Președintele partidului pro-rus și anti-reformist PSRM, Igor Dodon, a dat joi semnalul că nu va recunoaște decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova, care a decis în această după-amiază că Parlamentul de la Chișinău poate fi dizolvat și că s-au întrunit toate elementele constituționale în acest sens. Avizul dat de Curtea este irevocabil, definitiv și nu poate fi atact în nicio altă instanță de judecată.

”Sunt sigur că am asistat cu toții la încercările de uzurpare a puterii de către Maia Sandu folosind trei judecători ai Curții Constituționale în stilul unui oligarh fugar. Răspunsul la aceste încercări poate fi același ca în 2019: nerecunoașterea deciziei Curții Constituționale, un vot de neîncredere în trei membri ai Curții Constituționale care solicită demisia lor, un apel către partenerii internaționali pentru a interveni și a opri aceste încercări de o lovitură de stat constituțională pentru a restabili statul de drept în Republica Moldova”, a scris Dodon într-un comunicat de presă.

El a făcut o comparație cu precedentul din 2019, când o decizie a Curții Constituționale, controlate atunci de oligarhul Vlad Plahotniuc, a fost ignorată de parlament: ”Decizia de astăzi este comparabilă cu deciziile Curții Constituționale din iunie 2019, când Plahotniuc a încercat să folosească Curtea Constituțională de buzunar pentru a dizolva parlamentul și a convoca alegeri parlamentare anticipate în speranța de a obține mai multe mandate pentru partidul său. Aceste încercări au fost recunoscute în 2019 de majoritatea parlamentară și de comunitatea internațională ca uzurpare a puterii, au fost ulterior declarate ilegale, iar membrii Curții Constituționale au primit un vot de neîncredere și au demisionat”.

Socialiștii proruși și majoritatea formată alături de oligarhul fugar Ilan Șor au criticat dorința Maiei Sandu de dizolvare a Parlamentului și a încercat să pună presiune pe Curte pentru a nu da câștig de cauză solicităților Maiei Sandu.

Reamintim că Maia Sandu  și aliații săi își doresc alegeri anticipate pentru a scăpa de actuala majoritate din Parlament, în timp ce majoritatea din legislativ vrea păstrarea actualei situații. (Sursa Foto: Facebook/ Igor Dodon)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu recunoaște decât în fața Marii Adunări Naționale. Mai zicea unu’.

  2. Asta e pozitia Rusiei. Cum se dizolvă parlamentul se activează omuleții verzi din Transnistria.

  3. Nu recunoaste si ce daca?

  4. Asta e un pui de Dragnea

  5. Maia Sandu a reusit in Moldova ce nu a reusit marele PNL si Iohanis si mucosii de la USR in 2019… Bv Maia, respecte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.