G4Media.ro

Modificare majoră pentru dezvoltatorii imobiliari: din 2025, clădirile de birouri trebuie să…

Modificare majoră pentru dezvoltatorii imobiliari: din 2025, clădirile de birouri trebuie să aibă o priză pentru încărcarea maşinilor electrice la fiecare cinci locuri de parcare

O directivă europeană aduce o noutate majoră pentru dezvoltatorii imobiliari din România. Astfel, începând cu anul 2025, constructorii de clădiri non-rezidenţiale vor fi obligaţi să le prevadă cu câte o staţie de încărcare a automobilelor electrice la fiecare cinci locuri de parcare aflate în interiorul clădirii.

Directiva propusă de Comisia Europeană prevedea în forma iniţială existenţa unei staţii de încărcare la fiecare zece locuri de parcare, dar după votul din Parlamentul European a apărut o modificare semnificativă, care prevede existenţa mai multor staţii de încărcare.

Vezi aici comunicatul Comisiei Europene după votul din Parlamentul European

Vezi aici propunerea iniţială a Comisiei Europene, care a fost însă modificată de Parlamentul European

Chiar dacă directiva în sine va intra în vigoare mai repede, cerinţa privitoare la staţiile de încărcare este obligatorie doar de la 1 ianuarie 2025, potrivit directivei.

Parlamentul European a votat această directivă în 17 aprilie şi urmează acordul Consiliului UE. Surse din Comisia Europeană au declarat pentru G4Media.ro că acest acord e mai degrabă formal, nefiind aşteptate obiecţii din partea statelor membre. Ultimul pas este adoptarea formală rapidă de către Comisia Europeană. După această adoptare formală, directiva va intra în vigoare în a 20-a zi de la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Foto: Priza pentru automobile electrice – sursa Wikipedia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează