G4Media.ro

Moderna a redus estimările privind vânzarea vaccinurilor pentru Covid-19 în 2021 /…

sursa foto: Facebook/ MApN

Moderna a redus estimările privind vânzarea vaccinurilor pentru Covid-19 în 2021 /  Acţiunile companiei au scăzut joi cu 16%

Moderna a redus joi estimările privind vânzările sale de vaccinuri pentru Covid-19 în 2021, cu până la 5 miliarde de dolari, din cauza dificultăţilor de a umple fiolele şi a le distribui pentru a satisface cererea globală fără precedent, anunță News.ro.

Aceste informații au dus la scăderea acţiunilor companiei cu 16%, transmite Reuters.

Directorii Moderna au spus că dificultăţile de producţie constau acum în îmbutelierea dozelor, operaţiune cunoscută şi sub denumirea de umplere şi finisare, şi dezvoltarea infrastructurii pentru a le livra la nivel internaţional, mai degrabă decât producţia de materie primă.

”Credem cu adevărat că putem rezolva acele probleme de aprovizionare pe termen scurt… acestea sunt ceea ce le-aş califica drept probleme incipiente ale extinderii atât de rapide”, a declarat directorul general Stéphane Bancel analiştilor, într-o conferinţă telefonică.

Acţiunile Moderna au scăzut cu 16,3%, la 289,50 dolari.

Producătorul de medicamente din SUA angajează mai mulţi muncitori pentru producţie şi investeşte resurse suplimentare în liniile sale de producţie pentru a creşte numărul de doze pe care le poate livra în fiecare săptămână, a spus Bancel.

Vaccinurile Moderna pentru Covid-19, ca şi cele de la Pfizer, necesită depozitare la o temperatură foarte scăzută, creând dificultăţi de logistică, în special în ţările mai sărace, care nu au o infrastructură extinsă de depozitare la rece.

Reducerea ţintei de vânzări a companiei este în contrast puternic cu cea a companiei concurente mai mari Pfizer, care la începutul acestei săptămâni a mărit prognoza de vânzări pentru vaccinul său.

Moderna se aşteaptă acum la vânzări între 15 şi 18 miliarde de dolari în 2021, faţă de 20 de miliarde de dolari estimate anterior.

Livrările ar urma să fie între 700 de milioane şi 800 de milioane de doze în acest an, în scădere faţă de prognoza anterioară de 800 de milioane – 1 miliard de doze.

Cu toate acestea, Moderna anticipează că vânzările sale de anul viitor ar putea fi cuprinse între 17 şi 22 de miliarde de dolari.

sursa foto: Facebook/ MApN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...