G4Media.ro

UPDATE Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou, aşezate în Baldachinul Sfinţilor, din apropierea…

UPDATE Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou, aşezate în Baldachinul Sfinţilor, din apropierea Catedralei Patriarhale / Continuă pelerinajul credincioșilor, aceștia fiind îndemnați să respecte restricțiile de pandemie

UPDATE: 10.31: Numărul pelerinilor care au trecut până acum pe la racla cu moaștele Sf. Dimitrie cel Nou  este de aproximativ 10.000.

Pelerinajul de „Sf.Dimitrie cel Nou” se desfășoară și, sâmbătă, în Bucureşti, moaştele sfinţilor fiind aşezate în Baldachinul Sfinţilor, situat în apropierea Catedralei Patriarhale.

„În dimineața zilei de sâmbătă, moaștele Sf. Dimitrie cel Nou, ale Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, ocrotitorul românilor de pretutindeni, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și cele ale Sf. Nectarie vor fi așezate în Baldachinul Sfinților”, a informat Patriarhia.

Acesta este cel de-al doilea an în care Sărbătoarea Sfântului Dimitrie se desfășoară în condiţii de maximă rigoare, impuse de restricțiile sanitare cauzate de Covid-19.

Pelerinilor care vin la întâlnirea li se solicită să respectele normele prevăzute de organizatori:

 • accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane, păstrând distanța de 1,5 m între ele;
 • pe traseul unic de acces vor fi trasate marcaje clare de staționare pentru facilitarea păstrării acestei necesare distanțe;
 • pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea strictă a normelor igienico-sanitare;
 • se va crea un flux unic de circulaţie a pelerinilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie;
 • voluntarii prezenți, care vor purta permanent măști de protecție și mănuși, vor oferi pelerinilor materiale de dezinfectare și măști (dacă nu au);
 • de asemenea, voluntarii vor oferi pelerinilor pachete alimentare (aprox. 20.000) în condiții de maximă igienă: sendviș, biscuiți/eugenii, apă plată în sticle sigilate. Toate produsele distribuite vor fi însoțite de certificat de conformitate;
 • după închinarea la Sfintele Moaşte, pelerinii care se îndreaptă spre strada 11 iunie vor primi de la voluntarii prezenți agheasmă îmbuteliată în sticle sigilate;
 • pe esplanada din faţa Altarului de vară al Catedralei Patriarhale vor fi marcate locurile pentru pelerinii care vor asista la slujbele oficiate în aer liber. Ținându-se cont de suprafața disponibilă aici, vor fi instalate 200 de scaune, respectându-se o distanță de 1,5 m între ele;
 • din motive sanitare, raclele cu Moaștele Sfinţilor vor fi acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent.

sursa foto: basilica.ro/

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Se vede din poza cam cum o sa se respecte. 2 cu masca, 2 fara masca

 2. Sarmanii sfinti Adormiti.Mutati de colo colo sa fie pupati de „credinciosii” romani. Al caror caracter principal e egoismul.

 3. E vreo pierdere? Astia sunt oamenii creduli si manipulabili, care inghit minciunile politrucilor neocomunisti.

 4. Nu respectati nimic ! Pupati cadavrele alea pana faceti zabele.

 5. Borul trebe taxat până dă faliment, dacă vrei să crezi povești cu ăla care băga aninalele ìn barcă sau celălalt care transforma apa în vin pe la chefuri asta e treaba ta, dar institiția bisericii trebuie să dispară.

  • Tu poti sa crezi in stiinta. Intra pe orice agregator de studii stiintifice si vei regasi de multe ori pe multe teme concluzii contrare pe aceiasi speta. Asta pentru ca “stiinta” a devenit o afacere de masa profitabila.

  • si cu toate astea stiinta ti-a facilitat tie accesul la internet si dreptul sa spui prostii la orice ora. sau tu crezi ca e altceva decat stiinta in tot ce inseamna procesoare, net, memorii si asa mai departe, care fac posibila comunicarea asta din ziua de azi?

   nu prea cred ca vei gasi concluzii contrare pe lucruri deja demonstrate. gasesti concluzii contrare pe lucruri care inca nu sunt demonstrate si in studiu, ceea ce e perfect normal.

  • @andrei pentru limba romana apasa 1.
   Nu esti in stare sa scrii o fraza completa sa o intelegem si noi.
   Religia este pentru analfabeti, stim asta deja.

 6. Ca sa te primeasca la serviciu, de luni ai nevoie de certificat verde, dar ca sa mergi la biserica nu-i nicio problema, poti fi si bolnav de COVID.
  Sa curga banii la SC BOR SRL, cu aprobarea autoritatilor sanitare si ale guvernului Citu-Iohannis!

 7. Nu ratati zi sa nu va legati de biserica .
  Oamenii aia sunt Sfintii alesi de Dumnezeu sa ne ocroteasca , covidul parca v-a luat mintile.
  Va bucurati cand mor oameni ca cei nevaccinati , sunteti de o rautate incredibila .

  • Gresit Andrei !
   BOR srl este Criticat ! Nu Oamenii ! Inteleg ca ratele de leasing la CLSfinte de la Stuttgart sunt scadente, dar, chiar asa ? Cat sa mai plateasca Oamenii ratele Lor ?

  • Duteeeee linge cadavre si lasa-ne, vezi ca la ceilalti au oferta de virgine!
   Eu cred in eroii Marvel, in Superman, Batman.

  • Și cum i-a ales Dumnezeu, aș vrea să știu? Prin internediul altor popi care au primit șpagă pentru o parohie mai bogată? Și cum ne ocrotește pe noi popa? Cerând bani mulți pentru orice ocazie și strâmbând din nas dacă nu îi dai? Biserica și popii au fost inventați ca să trăiască pe spinarea bieților oameni necăjiți. Iisus ne-a lăsat o „scrisoare” de dragoste, în care ne îndeamnă să ne iubim apropele și să nu ne înșelăm unii pe alții. Și ne-a mai spus că putem să ne rugăm și la o piatră, nu la chip cioplit. Acum ne înnebuniți cu biserici și catedralele neamului și cu alte prostii.

 8. Shoshoaka este vaccinata, asadar ea ( inca) nu este de ingropat.
  Eu estimez ca peste o saptamana vom avea zilnic de ingropat 1.000 pupatori de Sf Dumitru, acuma, eu propun sa ii ingropam pe terenurile virane de la Casa Poporului. Sa ii vada Atat Domnul, cat si Poporul.

 9. Școli închise, dar aici se poate.

 10. si oamenii fara masterat pot face antol

 11. Noaptea mintii! pelerinajele sunt considerate esentiale dar educatia copiilor nu! Ticalosi care doresc sa conduca o tara de prosti!

 12. Poate face Dumnezeu o minune si ia foc tot ce se intampla acolo..

 13. Scuze, dar in plina pandemie si in timp ce toti au restricții,Biserica organizează pupături (depunere de particule de saliva) in acelasi loc, depuse de catre mii de oameni.
  Mai bine umbla popa cu camionul prin oras, cu raclele si facea rugaciuni,dadea cu apa sfințită din camion.