G4Media.ro

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, păstrate în catedrala  din Spoleto, au…

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, păstrate în catedrala  din Spoleto, au fost furate/ E vorba despre o fiolă conţinând picături din sângele Sfântului păstrate într-un relicvar de aur

Moaștele lui Ioan Paul al II-lea, care erau păstrate în capela Crucifixului din Catedrala din Spoleto, au fost furate. Dispariţia relicvelor a fost observată miercuri seară de sacristanul Domului.

Știrea a fost dată de „Vatican News”, care publică şi reacţia arhiepiscopului de Spoleto-Norcia, Monseniorul Renato Boccardo: „Este un act grav care lezează sensibilitatea și devotamentul multor oameni”, a declarat arhiepiscopul după furtul fiolei care conține picături din sângele Papei Wojtyla, scrie La Repubblica, citată de Rador.

După raportarea furtului, Curia Arhiepiscopală a anunţat imediat poliţia din Spoleto, care în prezent efectuează investigații, vizionând și imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere video. „Vreau să sper că este un act comis din superficialitate şi nu cu intenția de a leza sensibilitatea credincioșilor – spune Monseniorul Renato Boccardo -. De asemenea, vreau să sper că acest gest nesăbuit nu a fost făcut pentru profit”.

Moaştele furate, o fiolă conţinând picături din sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea păstrate într-un relicvar de aur, a fost donată Bisericii din Spoleto-Norcia la 28 septembrie 2016 de către arhiepiscopul de atunci al Cracoviei, cardinalul Stanislaw Dziwisz. Aceasta urma să fie transferată la noua biserică San Nicolò din Spoleto dedicată pontifului polonez, care va fi sfinţită la data de 22 octombrie.

Sursa: La Repubblica/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Sursa Foto: La Repubblica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bă băiatule în ce hal sunt astia cu credinta… Bine ca nu a furat si analizele de cropocultură!

  2. moaste sunt la pravoslavnici. la catolici sunt relicve.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.