G4Media.ro

Miting cu 10.000 de oameni la Valea Uzului organizat de Consiliul Județean…

Miting cu 10.000 de oameni la Valea Uzului organizat de Consiliul Județean Harghita, condus de UDMR

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a anunțat că instituția va organiza în 25 sau 26 august un miting de 10.000 de oameni la Cimitirul din Valea Uzului, potrivit site-ului Transindex.ro.

26 august este Ziua Memorialului pentru soldați în memoria soldaților căzuți din Valea Uzului, potrivit sursei citate.

Reamintim că CJ Harghita revendică suprafețe importante de teren din județul Bacău, inclusiv terenul pe care se află cimitirul de la Valea Uzului. Revendicările administrației din Harghita pentru masive suprafețe de teren din județul Bacău au fost puse din nou pe agenda publică odată cu tensiunile etnice dintre români și maghiari cu privire la cimitirul militar de la Valea Uzului. Încercările de mediere care au avut loc, marți, 9 iulie, în comuna băcăuană Ghimeș-Făget au eșuat.

În 2012, Consiliul Județean din Harghita a deschis un proces de mediere cu privire la revendicarea unor importante suprafețe de teren din județul Bacău, pierdute în special după organizarea administrativ teritorială a României din anul 1968.

Până la începutul primaverii din acest an, discuțiile au trenat, fără să se ajungă la o concluzie. Însă izbucnirea conflictului interetnic dintre români și maghiari, după ce primăria Dărmăneşti din judeţul Bacău a trecut în patrimoniul său cimitirul militar din Primul Război Mondial de la Valea Uzului, a relansat disputa teritorială din partea administrației din Harghita.

Foto: Borboly Csaba (Contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Suntem un stat atat de primitiv…

  2. Cimitirul nu era inchis cu f. multe lacate? Poate ca acum ar fi randul celeilalte tabere sa faca un lant in jurul lui, sa se „roage pasnic” si sa apere cimitirul de hoardele invadatoare.

  3. Ar trebui ridicata urgent cetățenia Romana celor din UDMR ȘI sa fie desființat România nu are nevoie de minoritari. Dacă minoritari vor sa lucrrze în România sa respecte constituția României și legile din România aici e România nu va convine plecați acasă și lăsați-ne în pace.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.