G4Media.ro

Mischie (HORA): Solicităm Guvernului zero taxe pentru salariul minim în industria HoReCa

Mischie (HORA): Solicităm Guvernului zero taxe pentru salariul minim în industria HoReCa

Sectorul HoReCa solicită Guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii 3-5 ani, ca măsură compensatorie pentru pierderile suferite de această industrie în timpul pandemiei, a declarat, marţi, Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), într-o conferinţă de presă.

„Există în momentul de faţă discuţii cu reprezentanţii Guvernului pentru despăgubiri, compensări, atât pe Legea 224, respectiv 20% din diferenţa cifrei de afaceri 2020 versus 2019, dar suntem în discuţii şi pentru despăgubiri, compensări aferente perioadei în care industria a fost restricţionată şi încă este în anul 2021. Aceste despăgubiri ar trebui să fie sub forma diferenţei de cifră de afaceri sau am venit cu o propunere prin care, având în vedere deficitul de personal şi criza de forţă de muncă din această industrie, angajaţii să beneficieze de zero taxe pentru salariu minim brut pe economie pentru 3-5 ani, acesta putând fi un test şi la nivel naţional”, a spus Mischie.

La rândul său, Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la conferinţă, a arătat că sectorul HoReCa ar putea fi inclus într-un proiect-pilot privind aplicarea acestei măsuri începând de anul viitor.

„Legat de propunerea celor de la HORA privind zero taxe pe salariul minim în industria HoReCa, coaliţia de guvernare şi-a asumat prin programul de guvernare ca, în funcţie de cum va arăta bugetul la anul, să avem un domeniu-pilot în care să aplicăm această măsură. Noi, la Ministerul Economiei, ne dorim ca zona HoReCa şi turismul să facă parte din acest domeniu-pilot pentru a susţine şi a arăta că este o măsură bună pentru întreaga economie”, a spus Ene.

El a subliniat că vaccinarea este metoda cea mai bună pentru a scădea rata de infectare şi pentru a reveni la normal.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. ei solicita incurajarea salariului la negru

  2. Hai nu zău!!?? De unde apar ipochimene ca acest Mischie???

  3. Daca fac asta,bosii din Horeca o sa i angajeze pe toti pe salariul minim chiar daca in mana o sa ia mai mult.Nu ca pana acum n-ar face-o.

    • Cam asta e practica: salariul minim. E plină Horeca de evazioniști. Când au apărut tichetele de vacanță de la bugetari au sărit preturile mai mult ca in Vest. Niste profitori ordinari. Mi-e milă de angajați, pentru patroni situația asta trebuia să fie o lecție.

  4. La astia din Horeca statu ar trebui sa ii scuteasca de impozite sa le plateasca chiria si intretinerea si sa la dea si bani de salarii. Sa nu mai fie nevoiti saracii sa faca evaziune! Si daca fac in continure sa le dea bonificatii in valoare egala cu cat au reusut sa fure……

  5. Dacă vor scutiri de taxe și impozite pe salariul minim impus un salariu mult mai mare .

  6. HoReCa nu a vazut nici pina acum cine stie ce bani de la mine ( nu consum inutilitatile lor infatuate ) dar de azi inainte nici de pomana nu le dau .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.