G4Media.ro

Mircea Toma (CNA) cere Curții de Conturi să verifice cum au plătit…

Sursa foto: Pexels

Mircea Toma (CNA) cere Curții de Conturi să verifice cum au plătit partidele televiziunile în 2021

Jurnalistul Mircea Toma, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a cerut marți ca Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi să verifice modul în care partidele politice au plătit televiziunile în 2021 și felul în care contractele au fost respectate, potrivit Agerpres.

„Eu aş cere pentru tot anul 2021, n-a fost an electoral, câteva partide au cheltuit milioane de euro pe capitolul publicitate şi mass-media. Curtea de Conturi ar trebui să verifice până la capăt dacă aceşti bani au fost cheltuiţi conform contractelor şi dacă au fost înghiţiţi de campanii în spaţiul digital şi, dacă da, să dea socoteală”, a declarat Mircea Toma în timpul unei dezbateri la Comisia de cultură a Camerei Deputaților.

El a vorbit și despre atribuțiile CNA în ceea ce privește verificarea contractelor dintre partide și presă, contracte finanțate din bani publici.

„CNA are un instrument care, prin spiritul lui, obligă la chestionarea subiectului transparenţei. Articolele specifice sunt clare, dar nu merg până la capăt. Noi avem parţial instrumentul croit. (…) Emisiunile din spaţiul acesta al televiziunilor sunt uneori la fel de vizibil distorsionate din punct de vedere al criteriilor echilibrului şi imparţialităţii. Sunt emisiuni despre un actor politic care este fie promovat, fie înfierat timp nu de două ore, ci de luni de zile. (…) CNA-ul este cumva la mijloc în această horă a controlului”, a arătat Mircea Toma.

Reamintim că investigațiile Europa Liberă au arătat că PSD și PNL au cheltuit în ultimii trei ani zeci de milioane de euro pentru a cumpăra bunăvoința marilor trusturi media.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ce gluma bună !
    PSD/ PNL/ UDMR nu vor permite un asemenea afront . Că de aceea sunt ei la putere . Să facă cum vor mușchii lor . Restul sunt de decor . Adică. ,câinii latră , ursii au probleme mai deosebite decât să bage in seamă pe niște furnicute.

    • PAI CINE E TOVARASI LA CURTEA DE CONTURI ?
      VAIS E TOVARASUL badalau, CONDAMNAT PENTRU CIORDEALA….

  2. Recorder DEMISIA
    Votam USL pe veci

  3. Mircea Toma produce un fake, el fiind platit de ani buni de partide. Un tip fara busola, dereglat.

  4. CNA sa ceara o LEGE care sa oblige partidele sa faca publice in fiecare An pana in 30 Aprilie(de exemplu!) Cheltuelille DETALIATE pe Anul anterior, cu Banii primiti ca Subventie de la Stat!!!

    • CNA macar sa aplice legea audiovizualului,asa mutilată cum este,la televiziuni si radiouri,caci de cate ori au încălcat-o,o parte din bani s-ar fi intors înapoi la bugetul statului,prin intermediul amenzilor.
      Cum poate fi șters,din mintile oamenilor,ascendentul partidelor creat de falsitatea promovată de aceste posturi de radio si de televiziune,finantate de aceste partide cu bani proveniti din subventii de la bugetul de stat?