G4Media.ro

Mircea Negulescu, chemat la Secția Specială. Audierea vine după acuzațiile fostului procuror…

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Mircea Negulescu, chemat la Secția Specială. Audierea vine după acuzațiile fostului procuror referitoare la campania lui Victor Ponta la prezidențiale din 2014

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost citat miercuri la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Audierea fostului magistrat vine în contextul în care în ultimele zile, Negulescu a făcut o serie de declarații la postul de televiziune Realitatea Plus. El a susținut, între altele, că Sebastian Ghiță, prin diverse firme și inginerii financiare, ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii ar fi fost plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat.

Mircea Negulescu este în prezent cercetat penal de procurorul Adina Florea, de la Secția Specială, pentru cercetare abuzivă și represiune nedreaptă chiar pentru instrumentarea dosarului în care se investighează finanțarea campaniei lui Victor Ponta de către Sebastian Ghiță, caz cunoscut în spațiul public ca dosarul Toni Blair.

După reținerea lui Negulescu, fostul premier, Victor Ponta, l-a acuzat pe fostul procuror că a fabricat probe: „Dl. Negulescu a fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova, a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop și mai sunt și alții care au procedat la fel!”.

Ponta a mai scris pe FB că anchetatorul a fost „protejat până azi”. Liderul Pro România mai spune că PNL „se luptă” să desființeze Secția Specială „ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

36 comentarii

  1. surprize mari ne asteapta

    • Mari de tot.. dacă se apuca „să dea din casă”… Kovesi… Coldea… binomul SRI-DNA… protocoale…

    • Cand isi vor face procurorii cinstiti datoria si ii vor trimite in judecata pe judecatorii corupti de la CCR si pe procurorii corupti de la Sectia Speciala, pentru apartenenta la un grup infractional organizat, pentru depasitrea atributiunilor, pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor ?
      Procurorii nu isi dau seama ca sefii psd si alde au format un grup infractional organizat impreuna un majoritatea judecatorilor de la CCR si cu anumiti judecatori din CSM, ICCJ, Curtile de Apel si Judecatorii, cu scopul de a-i scapa de puscarie pe infractorii din mafia psd ?
      Infractorul Cosma jr. a fost condamnat pentru mai multe fapte penale grave.
      Ca sa i se reduca pedeapsa, infractorul a spus ca vrea sa faca niste denunturi, dar a cerut ca identitatea sa-i fie protejata.
      Procurorii l-au invatat ce trebuie sa faca, pentru a-i fi protejata identitatea.
      Procedura este perfect legala si constitutionala.
      Infractorul Cosma i-a inregistrat pe procurori si a declarat ulterior ca a fost obligat sa faca denunturi si sa le semneze cu un nume fals.
      Procurorii corupti de la Sectia Speciala, aflati in solda mafiei psd, s-au prefacut ca il cred pe infractor si l-au trimis in judecata pe procuror.
      Dovezile obtinute cu sprijinul Serviciilor Secrete ale tarii trebuie sa fie eliminate, conform deciziei aberante si criminale a CCR, in timp ce inregistrarile infractorilor, pot fi folosite impotriva magistratilor.

  2. Vor sa-i inchida gura cat mai repede, exact ca in cazul Lele de la Oradea.
    Si din nou cu Victor Ponta in mijlocul actiunii.

  3. Si intretimp poporul roman asteapta intrarea in Schengen, dar sa mai astepte deoarece viitorii corupti votati tot de romani au probleme cu legea. Si desfiintarea sectiei va fi in proiecte, hartii, ping pong, amanare… Sectia isi va face treaba in continuare: sa protejeze politicienii de legile pentru romani, adica sa-i tina deasupra legii.

  4. Felicitari jurnalistilor realitatea si in special lui iulian leca pe care il credeam pierdut dupa cateva aparitii langa anca alexandrescu.
    Ma ingrijoreaza lipsa de reactie a celorlalti jurnalisti si posturi tv.Omul asta trebuie sustinut.Este in razboi cu un sistem corupt pana in maduva oaselor.
    Nu mi explic cum posturi tv serioase nu preiau informatii din acest interviu.Altfel daca o mananca in cur pe adelina pestritu se intrec in a scarpina o
    Inca o data felicitari celor doi jurnalisti care au mai primenit putin postul tv respectiv.

  5. Basescule, sustineai ca Ponta a fost racolat de anumite servicii secrete in afara tarii si i-ai pasat la telefon un ofiter care sa-i confirme ca stii cine e si ce rol are, cu aluzii prin alte parti ca era racolat prin metoda ” homo lover”.
    Daca mai ai un pic de respect de sine si demnitate vorbeste sau vrei ca si urmasii tai sa traiasca intr-o tara controlata de derbedei si neocomunisti care distrug tot ce le sta in calea furturilor?!

  6. Un tortionar nazist, care se duce la rahova

    • Ciocu’ mic, maimutza comunista ce esti! Daca am fi avut 90% oameni ca Negulescu in procuratura, multi infractori ar fi la gherla acum!

    • Demos, ciocu mic sa ii spui mamei tale,cand se intoarce de la treaba din elvetia/dubai.

      Aici e democratie, fiecare spune ce vrea.

    • judecata.
      Nu a fabricat probe, nu a inventat nimic.
      Achitarile s-au produs pentru ca :
      – infractorii de la CCR au decis, in mod aberant si criminal, ca dovezile obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii trebuie sa fie eliminate
      – infractorii din parlament au dezincriminat anumite fapte penale
      – anumite dosare au incaput pe mainile unor judecatori corupti, care au ignorat probele beton, prezentate de procurori
      – infractorii de la Sectia Speciala au retras anumite recursuri
      Singura vina a lui Negulescu a fost ca a incercat sa profite de favorurile unei prostituate, dar nu amenintand-o cu vreun dosar (nici nu avea cum), ci promitandu-i inchiderea unor dosare, in caz ca va face denunturi.
      Pentru aceasta fapta Negulescu a fost pedepsit.
      Dupa indepartarea lui Negulescu, procesul a fost reluat si prostituata a fost condamnata la 4 ani de inchisoare.

  7. Tare de tot procurorul asta. SS și multe alte structuri de forță ale mafiei care conduce țara îl vor mazilit și eventual inchis exact ca pe LCK.

  8. @Sadiku. Corect . Cu SS-ul in frunte , revine tortura stalinista , dela” batai , la crime” Cica suntem stat democratic , UE , unde functioneaza suprematia legii Care lege? Legea facuta si aprobata de ticalosi.

  9. Bataie de joc! Acest speciem de „om” trebuia sa fie de mult inchis! O mizerie de fiinta!

  10. Acest negulescu nu va scapa niciodata de vechile naravuri… face orice ca sa scape de puscarie … Avand in vedere acuzatiile ce i se aduc si achitarile din dosarele instrumentate de el cu probe false se pare ca nu va scapa de puscarie…

    • @Matei :
      Acestea sunt minciunile sfruntate ale infractorilor.
      Nu a fabricat probe, nu a inventat nimic.
      Achitarile s-au produs pentru ca :
      – infractorii de la CCR au decis, in mod aberant si criminal, ca dovezile obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii trebuie sa fie eliminate
      – infractorii din parlament au dezincriminat anumite fapte penale
      – anumite dosare au incaput pe mainile unor judecatori corupti, care au ignorat probele beton, prezentate de procurori
      – infractorii de la Sectia Speciala au retras anumite recursuri
      Singura vina a lui Negulescu a fost ca a incercat sa profite de favorurile unei prostituate, dar nu amenintand-o cu vreun dosar (nici nu avea cum), ci promitandu-i inchiderea unor dosare, in caz ca va face denunturi.
      Pentru aceasta fapta Negulescu a fost pedepsit.
      Dupa indepartarea lui Negulescu, procesul a fost reluat si prostituata a fost condamnata la 4 ani de inchisoare.

  11. Cum isi mai permite sa isi arate fata la Oreste (alt grobian pe pamant) si sa „dezbata” subiecte alese? De ce nu vorbeste despre faptele pe care le-a comis si cum fabrica dosare?

  12. Mi se pare frapant faptul ca nu este singurul implicat, ci este cel care avea ideile si ceilalti (precum Onea sau Kovesi) il sustineau! Toti sunt complici!

  13. Eu sunt total depasit de situatie si nu pot spune ca stapanesc informatiile exacte…tot ce stiu este ca acest individ este fara scrupule si merita sa plateasca cu varf si indesat! In schimb, vad cum umbla in libertate, asteptand sentinta (daca se invart lucrurile si promite informatii, parca vad ca scapa si de puscarie). TARA MANIPULATA CAP COADA!

  14. De ce iese acest procuror de elita al Codrutei Kovesi tocmai acum in campania electorala la tv ? Adversarii politici ai lui Ponta si ai PSD i-au promis ca il vor scapa de puscarie ? Sa le fie rusine pentru ce fac si ce au facut in trecut, distrugand oameni si incercand sa pacaleasca judecatori

  15. Cum dovedeste ceea ce afirma la tv ? Tot prin probe false ? daca este adevarat sa probeze asta . DAca iar minte cu probe falsificate sa putrezeasca in puscarie .

  16. Demos, te citez: „Ciocu’ mic, maimutza comunista ce esti! Daca am fi avut 90% oameni ca Negulescu in procuratura, multi infractori ar fi la gherla acum!” si ma minunez. Tu chiar te asculti? Omul lui Dumnezeu, Portocala nu avea nici cel mai mic interes sa trimita la „gherla” infractorii reali, ci doar persoane influente si care il deranjau pe el (sau pe colegii sai)! Cat de orb poti fi? In echipa de procurori Prahova sunt foarte multi care au ajutat la capturarea infractorilor reali (nu doar oameni politici care calca stramb), talhari, proxeneti, hoti…Tu daca ai copil si mai ales fata, iti este frica de Ponta sau de un proxenet? Daca pleci in vacanta si stai intr-un cartier mai rau famat, iti este frica de Cosma sau de talhari? Trezeste-te la realitate si discerne situatia putin!

  17. Daca stia toate lucrurile astea de ce nu le-a spus pana acum ? Presupun ca sunt cunoscute din perioada in care era procuror in functie ? De ce nu si-a facut meseria atunci cand trebuia cu profesionalism – ma rog nu are … parerea mea este ca face niste jocuri politice meschine si incearca sa distraga atentia de la ceea ce a facut prin masluirea dosarelor fiindca nu a primit control judiciar si arest preventiv degeaba . Acum doar incearca sa se victimizeze, sperand ca va primi o pedeapsa mai blanda. Insa probele masluite au ramas si vor fi judecate faptele lui ca atare. Justitia va spune cine are dreptate si cine nu !

  18. Liniste negulescule! Tu sa vorbești decât in fata judecătorilor despre ce fapte ai comis

  19. La mititica cu tine,ca acolo ti-e locul

  20. Este un mincinos si un las ,fabrica dosare pe banda rulanta ,acum sa plateasca,roata e rotunda.

  21. Poate acum nu mai iese prin control judiciar

  22. Ce mult va luat sa va adunati.
    Articolul apare la 11 si voi abia la 13 va dasmeticiti,sau ati asteptat sa iasa ala micu?

    • @Dani,
      Vorbesti de: @Nick; @Elena; @Bogdan Ionita; @Matei; @BoF; @Daniel Sarbu; @Adrian Cismaru; @ioan; @RADU M; @Baicu; @Paul; @Vali; @Grigore si @Marian? Dansii se miscă mai greu, că fac parte din grupul celor paraditi de Procurorul-cel-Rau…
      PS. Baieti, de piranda mai stiti ceva, i s-a vindecat savarina paradită de mătărânga nemiloasă ?

  23. Justitia sa-si fac treaba ,ca acest individ sa nu mai poate face dosare la comanda.

  24. A inchis de mult acolo.
    Acum falcile sa traiasca!

  25. @C.C.. Corect Cel mai corupt judet , este Prahova in frunte cu famiglia fostului sef de partid rosu , Cozma. Nimic nu misca, fara stirea acestuia. Daca ar fi mai multi Negulesti in DNA , nu ar fi atat dezmat cu banul public si atata coruptie. Numai in Romania , hotii sunt liberi si ne rad in fata , iar procurorii sunt chemati de SS-ul rosu , in frunte cu una , care-i pusa de puscariasul Sef , ptr. a-i servi ca instrument de presiune pe justitiabili. Mobilizare generala a famigliei si prietenilor acesteia , la scris , impotriva Portocalei.

  26. Tara-i furata cap coada , iar in acest caz , se incerca albirea hotilor . Portocala , nu te lasa , arde-i pe corupti , pana ce vor fi pusi sa plateasca furaciunile din bani publici.

  27. Negulescu este maltratat deoarece a fost eliberat.