G4Media.ro

Mircea Miclea: Guvernul, din păcate, gândește ca un analfabet funcțional

Mircea Miclea: Guvernul, din păcate, gândește ca un analfabet funcțional

Guvernul, din păcate, gândește ca un analfabet funcțional, a spus Mircea Miclea, psiholog, profesor universitar și fost ministru al Educației într-o analiză pentru RFI.ro făcută pe 7 iulie, la aprobarea legii prin care Ministerul Educației trebuie să asigure „la cerere” un laptop sau o tabletă oricărui copil sau profesor pentru acces la educația online.

Miclea a punctat faptul că Guvernul a respins această inițiativă legislativă care apoi a devenit legea 109/2020 pe motiv că nu are indicată sursă de finanțare. Profesorul universitar a spus că legea este bună, dar că este esențial bugetul prevăzut pentru aceasta, altfel este doar „o literă moartă”.

Redăm analiza lui Mircea Miclea în contextul în care până la acest moment Ministerul Educației nu a făcut norme de aplicare pentru această lege, iar recent în Parlament, la Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților (condusă de Sorin Cîmpeanu, lider PNL), a început modificarea acestei legi astfel încât să nu beneficieze de dreptul de a „cere” un instrument digital decât anumite categorii de elevi, după cum a semnalat Consiliul Național al Elevilor.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Parlamentul de incompetenți și pebnali pe deasupra încalcă Constituția cu o nonșalanță strigătoare la cer. Unde e sursa de finanțate pentru populismele voastre, troglodiți din psd-alde-udmr ?

  2. Asta cu sursa de finantare e o gogorita liberala de 2 lei…legislatorul n-are de unde sa stie cum invarte guvernul banii, chiar daca i-ai spune de unde sa-i ia, pana se aproba legea poate deja guvernul a tocat banii de acolo de 3 ori!

  3. ‘Mircea Miclea, psiholog, profesor universitar și fost ministru al Educației’ sau ditamai elefantul care a nascut un soricel.
    In context, faptul ca e profesor universitar, psiholog si fost ministru este egal cu zero. Țața Floarea din Vascauti Deal ar fi produs o lege mult mai ‘buna’. Ar fi dat un laptop sau tableta si alora care nu cer.

  4. Tu vorbesti Miclea care impreuna cu Hardau si Funeriu ati stricat invatamantul romanesc ,numai prostii ati introdus si ati afectat elevii ,Miclea esti un ceausist nu ai facut nmic ca ministru nu ai digitalizat nimic ci ai stricat de te injurau elevii pe vremea cand luai banii degeaba!

  5. Precum vorbeste asa gandeste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.