G4Media.ro

Mircea Cărtărescu lansează ”Nu striga niciodată ajutor”, primul volum de poeme după…

sursa foto: News.ro

Mircea Cărtărescu lansează ”Nu striga niciodată ajutor”, primul volum de poeme după 30 de ani/ „Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie”

Mircea Cărtărescu va lansa „Nu striga niciodată ajutor”, primul volum de poeme după 30 de ani, la Editura Humanitas. Cartea este disponibilă la precomandă, transmite News.ro.

„Primele mele poeme după o mică pauză de 30 de ani. Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie”, a scris Cărtărescu pe Facebook.

„Nu striga niciodată ajutor” este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu şi se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă”, anunţă editura Humanitas.

Volumul este scris la 30 de ani după penultimul, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers.

 • „Reprezintă o întoarcere la simplitatea şi generalitatea poeziei genuine, imediate şi emoţionale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală şi culturală din vechea sa poezie, precizează editorul. Cititorul care va parcurge cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaşte în ele propriile sale trăiri, răul şi durerea, depresia şi melancolia, sâmburele amar al condiţiei omeneşti. Aşa încât „Nu striga niciodată ajutor“ e una dintre rarele cărţi care pot fi înţelese deopotrivă de cititorul avizat şi de cel mai puţin deprins cu poezia”, scrie Humanitas.

Marea temă a cărţii este singurătatea esenţială, ireductibilă, a fiecărui om, oricât de mult îi despart distanţele în timp şi spaţiu, ca şi diferenţele culturale.

Primele exemplare din „Nu striga niciodată ajutor“ sunt disponibile la precomandă cu autograful autorului pe site-ul Lib Humanitas.ro, cu livrare din 15 septembrie.

sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Oare o sa fie pe hartie finuţă?

 2. Fi serios domnule…Nu te poti da nufar intr-o hazna plina de rahati corupti si sufocanti.

 3. Dupa 30 de ani ! Ohooo… Atatia ani le-a trebuit unor state ca sa se razboiasca intre ele pt a afla ceea ce stiau inca inainte de a incepe bataliile !
  In cazul scriitorului Cartarescu e ca si cum abia acum s-a hotarat sa incheie un armistitiu cu proza pt a redescoperi genul literar care l-a lansat in literatura mare !

  PS. E un eveniment intr-adevar pe care g4 a facut bine ca l-a anuntat !

 4. Ma bucur și pentru astfel de știri. Dar mai exista public sa aprecieze asa ceva? După ce a fost învățat numai fluxul ala de știri la firul ierbii, destul de primitiv!

 5. Au deschis forumul doua putze (nu sule, nici macar sulici) care stiu de spre Mircea Cartarescu ca e patronul berariei Carturesti unde se facea manga Marinarul intre doua tururi de scrutin !
  Asta e ! Avem libertatea opiniei ! Sut si… Gooool !

 6. Cartarescu, unul dintre cei mai dementi intelectuali …

 7. astăzi, sunt unii care pot să adune mai multe ,,amăgiri,, decât a reușit Cioran 🙂 și alții care reușesc să îndure fără a se plângă de mizeriile / realitatea societală, precum Steinhardt 😛 🙂