G4Media.ro

Ministrul Vîlceanu: Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară. Nu va exista niciun…

Ministrul Vîlceanu: Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară. Nu va exista niciun fel de problemă la plata salariilor și pensiilor

Dan Vîlceanu, actual ministru interimar al Finanțelor și ministru propus la Fondurile Europene, a declarat miercuri că nu există nicio gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan, şi că viitorul Guvern Ciucă va aproba vineri rectificarea bugetară, transmite News.ro.

El a spus că în urma rectificării nu va exista o problemă în plata salariilor, pensiilor sau a altor drepturi pentru cetăţenii români.

„Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

Întrebat dacă a discutat cu viitorul ministru de Finanţe Adrian Câciu despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: „Da, lucrasem în minister şi până acum la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.

„Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu. Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor”, a mai spus Vîlceanu, citat de News.ro. (Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter