G4Media.ro

Ministrul ungar de externe despre războiul din Ucraina: „Este nevoie de pace…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ministrul ungar de externe despre războiul din Ucraina: „Este nevoie de pace cât mai curând posibil” / Peter Szijjarto : În calitate de stat vecin al Ucrainei, Ungaria a fost ”direct şi grav afectată” de efectele conflictului

Canalele de comunicare în ceea ce priveşte războiul din Ucraina trebuie menţinute pentru a contracara riscul de escaladare, a declarat joi, la Lodz (Polonia), ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

El a adăugat că Ungaria ”transmite un mesaj din imediata vecinătate a conflictului că este nevoie de pace cât mai curând posibil”, relatează MTI, citată de Agerpres.

Un comunicat al ministerului a precizat că Szijjarto a spus în cadrul reuniunii că, în calitate de stat vecin al Ucrainei, Ungaria a fost ”direct şi grav afectată” de efectele conflictului, menţionând că Ungaria desfăşoară cea mai mare operaţiune umanitară din istoria sa.

De asemenea, şeful diplomaţiei ungare a menţionat că Polonia a fost lovită de rachete în urmă cu aproximativ două săptămâni, ceea ce ar fi putut duce la izbucnirea celui de-al treilea război mondial dacă liderii polonezi nu ar fi reacţionat „atât de calm şi responsabil”. Politicienii şi jurnaliştii care s-au referit la un ”atac deliberat cu rachete”, a spus el, au acţionat ”ruşinos”, riscând o escaladare. Riscuri similare rămân atâta timp cât războiul continuă, a adăugat ministrul.

Referindu-se la miile de familii ucrainene care nu au energie electrică în timpul iernii, el a spus că acest lucru a accentuat nevoia de a căuta un acord de pace.

Totodată, Szijjarto s-a referit la deficienţele „problematice” de comunicare în ceea ce priveşte războiul, afirmând că lumea „a renunţat la speranţa pentru pace” prin blocarea canalelor de comunicare care au fost menţinute deschise chiar şi în timpul Războiului Rece, în vederea evitării unui alt război mondial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Adica sa renunte ucrainienii la ceva teritorii……ungurii, jigodiile Europei….

  2. Este nevoie de pace, are dreptate, adica Rusia să se retragă din Crimeea si județele parțial ocupate din Ucraina.

  3. Pacea ar fi ideala,sa il intrebe Viktoras pe seful sau daca nu ar vrea sa inceteze agresiunea si sa aduca pacea.

  4. Cei mai jalnici dintre mongoloizi.

  5. Nu-i adevărat. Noi ro sintem cei mai jalnici. Sărim in orice rahat necondiționat cu ochii închiși. Acum bubuim de bine, oricine deschide ochii și are vreun cuvînt de spus este automat putinist, rusnac, pumnul în gură și la colț

  6. Eu zic sa le cereti ucrainienilor despagubiri ca ati avut voi de suferit in calitate de stat vecin. Cea mai urata natie de pe pamant sunteti. Sau poate doar conducatorii ca la noi…

  7. sijarto carpa ruseasca va infunda puscaria in cel mai bun caz.