G4Media.ro

Ministrul Transporturilor spune că e posibilă oprirea transportului între județe și în…

Ministrul Transporturilor spune că e posibilă oprirea transportului între județe și în interiorului acestora, dar și cel cu taxiul, dacă acest lucru se va decide la nivel european

Când se va lua decizia la nivel european să interzicem transportul interjudeţean, intrajudeţean şi transportul în regim de taxi, şi în urma unor consultări atât cu toate autorităţile statului român, cât şi la solicitarea industriei de transport, „este posibil să luăm şi o astfel de decizie”, a declarat, duminică, la Digi 24, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, citat de Agerpres.ro.

„Pe transportul rutier, foarte mulţi ne-au întrebat de ce nu oprim transportul interjudeţean, de ce nu suspendăm transportul intrajudeţean, transportul în regim de taxi sau transportul de închiriere. Noi am spus foarte clar: restricţiile date prin Ordonanţă Militară se referă clar la modul în care se deplasează cetăţenii în exterior, nu este interzis a se deplasa cetăţenii de la domiciliu la locul de muncă, de la domiciliu în şantierele unde îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, noi ne-am propus să menţinem aceste şantiere deschise, pentru că numai aşa putem să ţinem economia în viaţă în această perioadă destul de dificilă pentru România. Când se va lua decizia la nivel european să interzicem şi transportul interjudeţean, şi transportul intrajudeţean, şi transportul în regim de taxi, sigur în urma unor consultări cu toate autorităţile statului român şi la solicitarea industriei de transport, este posibil să luăm şi o astfel de decizie. În acest moment, pe teritoriul României transportul de marfă şi transportul de persoane se desfăşoară fără restricţii, respectând toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii, prin ordonanţele militare date până acum”, a spus Bode.

Acesta a precizat că, în prezent, în România, pe transportul feroviar de persoane sunt suspendate în jur de 300 de trenuri, în timp ce pe zona transportului de marfă există 700 de trenuri care circulă fără nicio restricţie.

„Astăzi, în jur de 300 de trenuri pe transportul de persoane sunt suspendate, din cele 1.800 câte circulă în condiţii normale. Trenurile de marfă, însă, circulă fără nicio restricţie şi reducerea s-a făcut doar în ceea ce priveşte volumul de marfă, nu ca număr de trenuri. În continuare, avem în jur de 700 de trenuri de marfă care circulă în România. Ce este foarte important este că nu avem, în acest moment, nicio navă în carantină. Transportul fluvial şi transportul maritim se desfăşoară fără probleme. Am introdus acea obligaţie a companiilor de a echipa piloţi care iau nava din rada portului şi o duc pentru descărcare la dană, să fie echipaţi corespunzător şi să respecte toate regulile impuse de Direcţiile de Sănătate Publică. Acest lucru se întâmplă astăzi şi putem spune că traficul de marfă atât pe fluvial, cât şi pe maritim nu este blocat”,
subliniat oficialul.

Ministrul de resort a susţinut faptul că are două propuneri, „mai degrabă de clarificare decât de restricţii”, la ordonanţa militară ce vizează transportul rutier, precum şi transportul naval.

„Am două propuneri care vizează transportul rutier, respectiv transportul naval, pe clarificare mai degrabă decât de restricţii. Pe scurt, în ceea ce priveşte transportul rutier spunem că se exceptează de la aplicare prevederilor alineatelor 1 şi 2, referitor la circulaţia în grupuri mai mari de trei, circulaţia persoanelor cu un autovehicul care efectuează un transport rutier naţional de persoane, prin serviciile regulate speciale, pentru transportul angajaţilor între domiciliu şi locul de muncă şi prin servicii ocazionale, precum şi transportul rutier pe cont propriu indiferent de capacitatea autovehiculului în condiţiile respectării tuturor măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus. Mai exact, clarificăm modul în care se deplasează cetăţenii cu mijloacele de transport, fie că vorbim de transport în comun, că vorbim de curse speciale. Deplasarea personalului de la şi la locul de muncă al locuinţă se realizează fără niciun fel de restricţie în intervalul ora 6:00 – 22:00. Mai mult, interzicerea circulaţiei persoanelor în grupuri mai mari de trei se referă la spaţiul deschis, nu vizează transportul public de persoane”, a afirmat Lucian Bode.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Ce treabă are interzicerea circulației taxiurilor? Daca mi se face rău, locuind singura, o iau pe jos? Cretini jegoși.i

  • Dintr-un punct de vedere, aveti dreptate.
   Dar daca vi se face rau, nu chemati taxiul, ci salvarea. Daca sunteti bolnava de coronavirus si luati taxiul, mai mult imprastiati virusul.

   Cat despre taximetristi, aia care se sacrifica muncind pentru noi restul, numai cuvinte rele. Nu uitati ca astia sunt aceiasi oameni care de Revelion, de exemplu, cereau tariful de zece ori mai mare, pe motiv ca „noi muncim, iar voi va distrati”. Nu uitati ca aceiasi taximetristi refuza cursele, pe motiv ca „e prea aproape”. Nu uitati ca aceiasi taximetristi, in Galati, au batut niste clienti, pentru ca „putem”.
   Nu uitati ca aceiasi taximetristi au blocat circulatia in multe orase, protestand fata de aparitia pe strazi a concurentei civilizate!!!

   Dati-i coronavirusului pe croncanii astia, pusi pe capatuiala. Sa nu uite ce faceau inainte de epidemie, iar acum sa guste din fructele muncii lor.

  • Nu duduie, n-o iei pe jos, dacă ți se face rău pui mâna pe telefon și suni medicul de familie sau DSP-ul, nicidecum nu pleci tu de capul tău la spital !!!!

 2. Izolare regionala

  o idee buna.

  trebuie sa izolam focarul.mai ales zonele grav infectate.

  carantina si izolarea regionala singura solutie.

  Oferiti bonuri de masa valorificate doar prin catering la domiciliu sau de pungi cu alimente aduse de angajati de la super market.

  izolare totala 14 zile este singura solutie.

  • Ai fost izolat măcar 2 zile in viața ta? Știi ce kakat îndrugi?

  • @Oana termina te rog cu afirmatiile care induc o stare de nesupunere a regulilor oug militare
   e pandemie si vom scapa de ea repede
   izolarea inseamna sa stai in casa o scurta perioada si sa evitam transmiterea comunitara.

  • Poți să gândești, mai departe de vorbele altora, înainte de orice?

  • Ce intelegi prin „singura solutie”, in acest moment? Singura solutie in vederea carui scop? Daca e vorba sa opresti pandemia, mai intreaba la autoritati, ca nu ai prea inteles ce se intampla injurul tau.

   Apropos, dupa ale 14 zile de izolare regionala totala … ce mai preconizezi? 😉

  • @Oana,hai nu mai manca căcat ca o disperată, ai fost tu izolata sa stii ce inseamna? Ei afla ca eu am stat izolat o spatamana intr-o camera, iar inca doua acasă ,si n-am murit, din cauza unei probleme medicale, asa ca nu mai exagerati, disperatilor.

  • Draga Napoleon,

   eu locuiesc in PH dar lucrez in Buc. ce fac in cazul asta ?

  • @Orice măsură stricta are si cazuri excepționale care se excepteaza motivat.

 3. Oferiti prin medicii de familie masti,manusi si dezinfectanti celor care vin la reteta lunar
  Protejati pensionarii,bolnavii la medici de familie prin paza si reteta oferita pe geam sau adusa de asistentul medical,consultatie telefonica sau online.
  In farmacie si la medic de familie distantare sociala 2 metri

  Opriti infectarea comunitara prin masuri ferme.paza stricta,big brother.

  in mai focarul se va diminua.

 4. Ce naibii de tragă are UE cu taxiurile noastre? Nu inteleg fraza cu decizia la nivel european. Ce treaba are UE cu asta? Sa inteleg ca se va interzice transportul la nivel european sau intre zonele din interiorul statelor? Domn ministru ce ati vrut să spuneti ca na capiati de cap astfel?

 5. Sunt situații de urgență care necesita deplasarea cu o mașină, nu toate familiile de români și-au achiziționat paișpe mașini. Și dati-le in cap și taximetriștilor, le asigurați voi mâncare? Ba , nu va e mă frică că o să iesim cu furci? Eu ies cu securea, sa va tai toate rotile de la mașinile achiziționate prin U.M. 411.

  • Cand imi cereau 100 de lei sa ma duca de la Unirii la Dristor in noaptea de Revelion, atunci cum era? Imi asigurau ei mancarea?
   Acum trebuie sa le plang de mila, ca nu mai pot sa ma fure?

   F#ck off, croncanilor pelicani!

  • Indiferent de tine, oamenii cu taxiurile vor salva vieții, că urgență înseamnă să iei un taxi și sa fugi că ai fost bătuta, amator celor care se dau masculi și dau in femei.

  • Inca imi mai aduc aminte de un caz, in care un croncan tragea de o femeie coborata dintr-un taxi. La intrebarea unui om ce s-a intamplat, taximortistul a raspuns foarte sigur pe el: „La o cursa de 6 lei, nu lasa si ea macar 10?”

   Asa ca lasa-ma cu taximortistii care salveaza femei. Astia-s primii care le talharesc, pe motiv ca „noi muncim, iar voi va distrati”.
   Dar ce sa-ti explic tie, ca esti croncan, le stii mai bine decat mine cum e, cu maimuta, cu cursele prea scurte, cu „ma retrag in partea cealalta”, etc…

   PS. Azi sunt 308 cazuri noi. Alea nu se raspandesc doar la piata. Croncanii au si ei partea lor de transmitere, ca sa nu-mi spui mie ca tu-ti dezinfectezi masina dupa fiecare cursa.
   Hai, du-te tare!

  • Nu te supăra dar tu ori ești proastă ori nu realizezi ce se întâmplă în acest moment în marile țări europene și nu numai. Vrei același lucru și în România. Eu unul nu vreau pentru că,noi momentan nu suntem pregătiți . Eu propun că cei ca tine trebuie sa treacă în prima linie să te văd atunci ce curajoasa ești. Așa că, stai cuminte în banca ta. Propunerea mea pentru cei care sunt în funcții la comitetul pentru situații de urgență sa nu mai stea mult pe gânduri și să pună aceste ordonanțe militare în aplicare deoarece momentan acest lucru scârție rău. Și asta datorită uneia că doamna de mai sus (Oana) și că ea sunt mulți foarte mulți care nu înțeleg sau fac pe proștii. ,,Lasă bă că la noi in Romania merge că nu ne face nimeni nimic”. Puneți toate structurile in funcțiune datile puteri depline sa aplice legea la maxim și să vedeți atunci cum stăm toți liniștiți in casă altfel totul va fi în zadar și va fi vai de noi. Daca nu se dorește acest lucru înseamnă că, cazurile care sunt acum in Romania sunt o minciună deși nu prea cred. Uitativa la declarația lui Arafat de aseară 29.03.2020 si ascultații vocea tremurândă și atunci ganditiva de zece ori înainte să ieșiți din casă. Mulțumesc

 6. taximetristii sunt o categorie sociala care plimba persoane netestate covid 19 si care se pot infecta fara sa stie.

 7. Până acum nu s-a distrus iremediabil economia.
  Trebuie să luăm măsuri care de care mai tembele.
  Tovarăși trebuie să interzicem orice.
  Văd unde a dus această psihoză .
  Soferii pe masini de curierat merg pe autostradă singuri având masca pe nas.
  O să ajungă oamenii să facă duș îmbrăcați.
  Flausatul vrea armata la țară să alerge băbuțele prin sat.
  Ce o să spuneți peste 3 luni când oamenii nu vor avea ce mâna???
  Că a fost virusul UE,????
  Vai de neuronul ală singuratic din cap.

 8. Stimati concetateni,frati si surori,oameni dragi,

  Este un moment dificil,iar revolta sociala este o greseala .
  Sa fim solidari,responsabili si voluntari cu rezolvarea situatiilor dificile,calmul si simtul civic a fiecaruia dar si credinta in Dumnezeu sunt aspecte pozitive care vor ajuta o societate speriata inutil de zvonuri sa se apere.
  Toata lumea sus,sa ne ajutam reciproc acolo unde autoritatile nu au putere.
  Scapam noi si de asta asta cu bine!

 9. Cred că ați început să depășiți orice limită! Ne băgați forțat în genocid? Vreți să moară fiecare la el acasă fără să mai sufle o vorbă? Bă voi sunteți întregi la minte? Vreți să ne exterminați?

 10. Numai acest guvern își putea pune problema de a opri circulația cetățenilor între județe, deși lasă deschisă granița pentru transportul între țări, ba încă sunt puse la dispoziție curse speciale să-i aducă în țară.

 11. Titlul nu este corect scris (probabil intentionat scris asa)
  Trebuia sa sune asa:
  Ministrul Transporturilor spune că e posibilă oprirea transportului DE PERSOANE între județe și în interiorului acestora, dar și cel cu taxiul, dacă acest lucru se va decide la nivel european

 12. Ce mecla de tembel! Lași și fricoși!! Se tem sa ia masuri din proprie inițiativa, aștepta să vadă ce fac alții, în caz ca nu are efect sa aibă pe cine da vina.

 13. Transportul interjudetean e oricum oprit din inițiativa firmelor care nu și asuma infectarea populației așa cum faceți voi la Suceava trimițând medici bolnavi sa trateze. Ia căutați o cursa Suceava – București să vedeți dacă mai găsiți….și erau cel puțin 10 pe zi. Tembelilor…. Trebuia să închideți granițele inclusiv aeroporturile și era liniște…..idioți penelisti.

 14. Sa nu dea in judecata statul fratii micula, aia care ne-au „jefuit” de cateva sute de milioane de euro cu mana asa zisului stat roman. Sa ne mai ia un miliard ca i-am „impiedicat” sa-si faca afacerile… Suedeji de-ai iliescului…
  Pe astia nu-i cauta patriotii sa-i felicite ?

 15. Închideți tot ,opriți tot…..jeguri împuțite ăștia care conduc țara împreună cu nazistul ăla din fruntea țării, că mie scârbă să-i pronunț numele.LEPRELOR.

 16. Oprim tot este bine pentru protecția persoanelor. Domnilor dar cu economia României ce facem totul se duce de ripa,cele mai afectate sint afectate întreprinderile mici și mijlocii. Așa că puneți-vă mințile alea luminate la lucru sa scoateți țara din impas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.