G4Media.ro

Ministrul Transporturilor: Perioada estivală 2024 să ne prindă în situaţia următoare –…

Sursa Foto: bucurestiul.ro

Ministrul Transporturilor: Perioada estivală 2024 să ne prindă în situaţia următoare – venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă. Să nu se mai intre în Bucureşti

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că îşi doreşte ca în vara anului 2024 să se poată circula dinspre Piteşti, pe A1, până la Constanţa pe autostradă, menţionând că asta înseamnă să fie gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud şi să nu se mai intre în Bucureşti, transmite News.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că pe A0 Sud se înregistrează întârzieri, în condiţiile în care aceste loturi ar fi trebuit finalizate în acest an.

“Nu vă mai luaţi după Pro Infrastructura, ăia sunt de la USR. (…) Termenele pentru două loturi dintre acestea, şi anume lotul 1, loturile făcute de compania turcă Alsim Alarko, 1 şi 2 sunt în această toamnă, până la sfârşitul anului. Termenul pentru Aktor este undeva aprilie, dacă nu mă înşel, 2024. Aprilie-mai sunt termenele. Pentru lotul 2 De la A0 Sud nu am semne de întrebare, chiar deloc. Am văzut chiar săptămâna trecută.

Nu am semne de întrebare că nu vor fi date în circulaţie anul acesta. Pentru lotul 1 nu sunt la fel de optimist, în sensul că poate să nu fie sfârşitul anului dacă vom avea o perioadă în care va ploua foarte, foarte mult şi nu se va putea lucra. E în funcţie de această perioadă de toamnă. Dacă avem o toamnă care va permite mai mult să se lucreze pe şantier, se va termina şi lotul 1”, a afirmat Sorin Grindeanu.

El a anunţat că termenul pentru finalizarea lotului 3 este primăvara anului viitor.

“Lotul 3 este martie, aprilie, mai, anul viitor. Astea sunt termenele din contract. Dar ce îmi doresc – şi l-am informat şi pe primul- ministru şi am transmis acest lucru şi domnului Pistol – e ca perioada estivală a anului 2024 să ne prindă în situaţia următoare: venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă. Adică să nu se mai intre în Bucureşti, să fie gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud. Sunt termene de contract, asta este ţinta şi este perfect realizabilă, fără semne de întrebare”, a transmis ministrul Transporturilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. mai bine să nu intri tu în Bucureşti, schimonositule !