G4Media.ro

Ministrul suedez de Externe: A venit vremea ca parlamentul turc să înceapă…

sursa foto: Facebook/Tobias Billstrom

Ministrul suedez de Externe: A venit vremea ca parlamentul turc să înceapă procesul de ratificare a aderării Suediei la NATO / „Considerăm că am făcut ceea ce se aştepta de la noi”

Suedia şi-a îndeplinit obligaţiile din acordul cu Turcia privitor la aderarea ţării nordice la NATO şi a venit vremea ca parlamentul turc să înceapă procesul de ratificare, a declarat miercuri ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

”Considerăm că am făcut ceea ce se aştepta de la noi, acum este timpul ca parlamentul Turciei să înceapă procesul de ratificare”, a declarat Billstrom, după o întâlnire cu parlamentarii suedezi.

Finlanda şi Suedia au solicitat anul trecut să adere la NATO ca reacţie la invazia rusă din Ucraina, dar procesul a fost ţinut în loc de Turcia şi Ungaria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan blochează din mai 2022 intrarea Suediei în NATO.

Ankara a acuzat Suedia de pasivitate în faţa ”teroriştilor” kurzi refugiaţi în această ţară, cerând extrădări asupra cărora, totuşi, guvernul suedez nu are ultimul cuvânt.

Incendierea unui exemplar din Coran de către un extremist în capitala suedeză, în luna ianuarie, a determinat suspendarea convorbirilor între Ankara, Helsinki şi Stockholm.

Între timp, Finlanda a devenit, la începutul lui aprilie, al 31-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ce chestie! A venit vremea sa fim acceptati in Schengen, ca am facut tot ce depinde de noi! Ah, e nasol sa fie bully prin curtea scolii, nu?