G4Media.ro

Ministrul Stelian Ion a discutat cu 14 ONG-uri despre reformele din Justiție

Ministrul Stelian Ion a discutat cu 14 ONG-uri despre reformele din Justiție

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a avut vineri prima consultare cu 14 ONG-uri active în domeniul justiției pe tema marilor reforme din domeniu, potrivit unui comunicat al ministerului.

ONG-urile participante la discuții (fizic și on-line) sunt EFOR, Funky Citizens, JRS, CADO, Syene – Centrul pentru Educație, Freedom House Romania, CRJ, Geeks for Democracy, DECLIC, International Justice Mission, Terre des hommes, Ethics, Compliance, Anti-Corruption & Sustainability, Sexul vs Barza.

Principalele subiecte de discuție au fost desființarea Secției Speciale pentru magistrați, legile justiției, strategia națională împotriva criminalității organizate, Strategia Națională Anticorupție (SNA), necesitatea modificărilor legislative în vedere protecției victimelor infracțiunilor – în special reflectarea nevoilor specifice ale victimelor traficului de persoane, accesul efectiv la justiție a persoanelor vulnerabile, transferul poliției judiciare ca modalitate de implementare corectă a prevederilor constituționale, confiscarea produselor infracțiunii și reutilizarea acestora în scop social.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Sexul vs Barza și legile justiției,ce țară frumoasă condusă de premianți.Lipsește ursul Arthur a fost trimis la rătăcit.

  2. Ce legatura au oenge-urile cu legile justitiei? ASuntem condusi de onege-uri si nu stim noi? Dar cu magistrati din alte tari ca Franta, Germania, Italia, a discutat stelica asta? Nu? Ah, oenge-urile sunt mult mai calificate se pare.

    • Tu ori ești postac rus, ori trăiești în ceva realitate paralela în care pe magistrați chiar ii interesează altceva decât propriul buzunar… Zero activitate civica

  3. amnistia data hotilor si evazionistilor a facut parte din reforma ?

  4. Eu cred că ar avea cele maibune rezultate o lege numită funky: Rahova.De mână cu infractorul.Și un amendament:Bye, bye specials!

  5. În ce tara de pe aceasta planeta ONG-urile decid în zona justiției, România are un parlament ales care sa legifereze nu ONG-eurile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.