G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii: Sunt vreo 2 milioane de români fără asigurare de sănătate…

Sursa foto: Unsplash / Alexander Grey

Ministrul Sănătăţii: Sunt vreo 2 milioane de români fără asigurare de sănătate / În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultaţii pentru pacienţii neasiguraţi

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirmă că, în prezent, sunt două milioane de români fără asigurare de sănătate. ”În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultaţii pentru pacienţii neasiguraţi”, a precizat Rafila la Prima TV. În cazul în care o persoană fără asigurare medicală necesită o intervenţie medicală, fie se prezintă la unitatea de primiri urgenţe, fie merge la medicul de familie, explică ministrul Sănătăţii, transmite News.ro.

„O persoană fără asigurare medicală nu beneficiază de concediu medical. Noi am introdus, printr-o ordonanţă din anul 2022, posibilitatea ca persoanele fără asigurare să beneficieze de un pachet minim de servicii medicale, servicii care se desfăşoară la nivelul medicului de familie, adică un consult. Dar această persoană nu beneficiază nici de trimitere, nici de reţetă compensată, deci ei trebuie să suporte aceste costuri. Sigur, dacă ai o boală care necesită o intervenţie medicală, atunci ai ori unitatea de primiri urgenţe, ori medicul de familie. Sistemul funcţionează de la 1 Ianuarie 2023. Aş vrea să-mi cer scuze faţă de colega mea, doamna preşedintă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care cred că a făcut o mică confuzie: nu intră în vigoare de la 1 iulie 2024, funcţionează deja de la ianuarie 2023. Iar finanţarea vine de la Ministerul Sănătăţii prin transfer către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În cursul anului trecut, au fost făcute peste 700.000 de consultaţii pentru pacienţii neasiguraţi”, a spus Alexandru Rafila în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

Întrebat dacă, în prezent, sunt 700.000 de români neasiguraţi, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Sunt vreo două milioane. E o cifră mare, asta e realitatea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 2 milioane de români fara dreptul la sănătate .Ce se întâmplă în ro este strigător la cer .mii de milioane de euro în desfrâuri între partide politice și săracii ne mor .La război,nu voi apăra aceasta gloata amorfă de mizerabili ..