G4Media.ro

Ministrul Sănătății: În acest moment avem 70 de puncte de testare care…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătății: În acest moment avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi. Dar potențialul aparatelor trebuie suplinit şi de potenţialul uman

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat, sâmbătă, că începând cu 15 mai se vor lua o serie de măsuri de relaxare, și că  că deocamdată numărul de cazuri COVID continuă să fie pe o curbă ascendentă. Ministrul a mai spus că în acest moment în România sunt 70 de puncte de testare, care pot efectua până la 10.000 de teste, zilnic, dar că „acest potențial trebuie suplinit și de potențial uman”.

„Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată. (…) Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă (…) Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă (…) Prin respectarea unor reguli, prin impunerea unei izolări voluntare, a unei distanţări sociale ar trebui să se limiteze transmiterea comunitară (…) Noi pregătim anumite planuri pentru relaxare (…) şi fiecare sector în parte va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală în măsura inversă în care au fost impuse”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, la nivel naţional sunt în prezent 70 de puncte Real Time PCR pentru testarea COVID, dar ele funcţionează sub capacitate.

„În acest moment la nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi, acest număr este dat de potenţialul aparatelor. Dar acest potenţial trebuie suplinit şi de potenţialul uman (…) Acest personal trebuie să meargă la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienţă de 10-20 de ani. Şi atunci aceste aparate vor face mai puţine teste decât pot ele în realitate. Suntem în acest moment la 6.000-6.200 de teste pe zi, dintr-un potenţial de 10.000″, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Dacă as fi in locul lui Georgica Simion as începe sa ma îngrijorez acum…
  Sa nu ma înțelegeți greșit, nu ma interesează apartenența secsuala a liderului aur, doar ma ingrijirez de riscurile la care se expune

  • „rezultă că partenerul persoanei” – infectatul fiind ‘el’ – care din ei e Mireasa – sau ‘femeia’
   Ca idee..

 2. La fel ca si curcubeiştii, si astia sunt mai multi!

 3. Dar partenerul se simte bine?

  • Partenerul e @Putin asta de mănâncă motzul la carnat pe aici. E disperat că tre sa stea 2 săptămâni fără proptea la coor :)))))))).

  • De niste co4e-n bărbie se mai lipește dar ando bul e durerea, nu mai poate fara!

 4. Prrrțțț!

 5. Asta-i noua SIDA. Nu va vrea Dumnezeu sa va destrabalati legebesti!

  • Fiți mai toleranți tovarăși ca e de al vostru, din comunitatea pe care o îmbrățișați cu atâta dragoste si atenție

 6. Ce s-a mai destrăbălat quuaristu cu „occidentali” :))

  • Ce te agiți așa gunooiere? Bărboșii in sutană care-si ling buubele cooorului sunt tot quaristii de-ai voștri! Cum dreacu sunteți așa slabi de se leaga „toatii boalilii” de voi?

 7. Gă ozăreala, boala——-sida, leacul!

 8. Vorbiti numa prostii, e vorba de parterner de afaceri😅

 9. Până acum ridicați în slăvi Lg bt qi e.
  Acum laconic ,, partenerul său a călătorit ”

  Nu are nimeni curaj să spună adevărul simplu si clar.
  Variola maimuței se transmite preponderent intre pederastii.

  Aparent acum e doar problema lor. Dar așa s-a răspândit inițial si SIDA. Apoi au primit-o cadou potențial toți ceilalți …

 10. Dacă se cotae pe unde apucă și cu cine, numai el știe asta-i trebuie