G4Media.ro

Ministrul Sănătății: În acest moment avem 70 de puncte de testare care…

Ministrul Sănătății: În acest moment avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi. Dar potențialul aparatelor trebuie suplinit şi de potenţialul uman

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat, sâmbătă, că începând cu 15 mai se vor lua o serie de măsuri de relaxare, și că  că deocamdată numărul de cazuri COVID continuă să fie pe o curbă ascendentă. Ministrul a mai spus că în acest moment în România sunt 70 de puncte de testare, care pot efectua până la 10.000 de teste, zilnic, dar că „acest potențial trebuie suplinit și de potențial uman”.

„Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată. (…) Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă (…) Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă (…) Prin respectarea unor reguli, prin impunerea unei izolări voluntare, a unei distanţări sociale ar trebui să se limiteze transmiterea comunitară (…) Noi pregătim anumite planuri pentru relaxare (…) şi fiecare sector în parte va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală în măsura inversă în care au fost impuse”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, la nivel naţional sunt în prezent 70 de puncte Real Time PCR pentru testarea COVID, dar ele funcţionează sub capacitate.

„În acest moment la nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi, acest număr este dat de potenţialul aparatelor. Dar acest potenţial trebuie suplinit şi de potenţialul uman (…) Acest personal trebuie să meargă la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienţă de 10-20 de ani. Şi atunci aceste aparate vor face mai puţine teste decât pot ele în realitate. Suntem în acest moment la 6.000-6.200 de teste pe zi, dintr-un potenţial de 10.000″, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Bravo Tatarule !

  Tine-o tot asa , informeaza publicul , fii corect /principial , si vei ” prinde ” ceva experienta de ministru al sanatatii !

  Stii vorba aia ?

  In timp de razboi un soldat cumuleaza mai multa experienta in 6 luni decat alt soldat in 10 ani pe timp de pace !
  Baga mare !!

  Pedepseste unde e cazul , dar NU UITA sa recompensezi – la fel – acolo unde e cazul !

 2. Nici o masă fără pește
  Nici o zi fără Tătaru

  Un neica nimeni truditor pe ogorul sistemului de exterminare, pardon de sănătate, interesat mai mult de viloiul ala de 500.00 euro de la Huși asa-zis „sediu de firma” și de vizitele de lucru – in urma cărora ne abureste zilnic cu demagogia. Daca avem capacitate, de ce nu ati testat personalul si pe cei din azilurile de batrâni, bre cremenae?

  • Lasa ba ca noi o asteptam pe Volguta sa ne testeze.
   Sa vezi cati se dau bolnavi.
   Am auzit ca la Craiova deja a testat jumatate din partea masculina.

  • Mai incet cu porcaiala stimabile,
   Nu o fi omul asta usa de biserica, dar se straduieste mult sa-si faca treaba.
   Vorba lui Gogu de mai sus, va prinde experienta, dar ma tem ca PSD-ul a pus cainii pe el.
   Intamplator am auzit de medicul Tataru inainte de a fi politician. Tin sa-ti comunic ca se bucura de o oarecare stima din partea pacientilor. Eu am fost in spitalul din Husi si am fost placut surprins de starea in care se afla. Bineinteles ca domnul Tataru nu este un chirurg de renume mondial precum „somitatile” demise din cauza neglijentelor crase comise la pandemie.
   O fi ciupit si el ca de, om este. Dar sa traga in el ca in cel care a vandut combinatul siderurgic de la Galati, BCR-ul sau a mijlocit afacerea Bechtel, este cam mult.

  • Alexa, daca era Pintea la MS dracu nu lua! Nu o fi Tatatu cel mai bun ministru, dar este cu 5 clase peste multi ministri din actualul guvern!

 3. Mi se pare mie sau dom’ ministru poarta masca pe dos?

 4. Stimate domn Tataru, mai sunteți în relații. bune cu fam. Borsan? V-am plăcut la conferința turismului medical de la Râmnicu Vâlcea?
  Nu mă dezamăgiți. Demisia, jigodie ipocrita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.