G4Media.ro

Ministrul Sănătății despre fotbaliștii de la CFR Cluj: Da, există teste fals…

Ministrul Sănătății despre fotbaliștii de la CFR Cluj: Da, există teste fals pozitive, fals negative

În urma mediatizării situației fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv cu Covid-19, iar ulterior retestaţi negativ, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut câteva precizări.

„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, există şi probabilitatea ca aceste teste să nu fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Tătaru, la Digi 24.

Ministrul a adăugat că el preferă, ca profesionist, să judece un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repete acel test „de câte ori e nevoie”.

Reamintim că oficialii clubului de fotbal CFR Cluj au afirmat că iau în calcul să dea în judecată clinica „Regina Maria”, după ce fotabaliștii găsiți inițial cu Covid-19, au fost retestatați peste câteva zile, rezultatul fiind unul negativ.

Mai precis, înainte de meciul cu FCSB, 16 dintre jucătorii lotului CFR Cluj au fost testați pozitiv cu noul coronavirus la clinica Regina Maria. Reveniți la Cluj, fotbaliștii s-au retestat după câteva zile, însă niciunul dintre cei 16 nu a mai avut rezultat pozitiv.

Conducerea CFR Cluj se întreabă cum a fost posibilă această situație și a anunțat că au solicitat începerea unei anchete pentru a afla dacă testele de la Regina Maria au fost efectuate în condiții optime. În cazul în care se va dovedi că s-au comis greșeli, clinica va fi acționată în instanță.

Sursa: CFR Cluj/ Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai bai jegule, daca din aia 1000 și care ii dai tu zilnic sunt 900 fals pozitive? Poți trăi cu asta? Că la CFR toți erau sănătoși.

    • Sa faca testul cu anticorpi si sa-l faca public sa vedem si noi daca au avut mincinosii astia din Hardeal COVID sau nu!

    • Cine ce să facă public Ioane? Și pe cine mai interesează? Cine mai are încredere. Ăștia au ajuns lapusnenii țării. Daca noi nu ii vrem ei ne vor….așa ciumați cum suntem vorba ministrului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.