G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii: Au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele…

Sursa foto: Unsplash / James Yarema

Ministrul Sănătăţii: Au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu / Medicamentul trebuie luat doar în cazul unei recomandări din partea medicilor şi autorităţilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi, la Iaşi, că au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu.

Oficialul a subliniat că iodura de potasiu trebuie luată doar în cazul unei recomandări din partea medicilor şi autorităţilor, într-un anumit moment.

„(Antibiotice Iaşi – n.r.) deja au distribuit la Direcţiile de Sănătate Publică cea mai mare parte a producţiei de iodură de potasiu, 90%. Mai sunt patru judeţe în care trebuie distribuită. Noi ne organizăm la Ministerul Sănătăţii. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie încât aceste medicamente să ajungă cât mai repede la populaţie, dar în condiţiile unei campanii de informare asupra modului de utilizare, asupra modului de păstrare, o campanie publică de interes public”, a declarat Alexandru Rafila.

Anterior, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită şi la fabrica de antibiotice din Iaşi.

„La Antibiotice Iaşi am venit să constat modul în care ei au reuşit să rezolve o problemă complicată, într-un timp foarte scurt, realizarea stocului naţional de iodură de potasiu”, a spus ministrul Sănătăţii.

Antibiotice Iaşi este singura fabrică de medicamente din România care poate produce iodura de potasiu. Au fost produse 30 de milioane de comprimate, care ulterior au fost distribuite Direcţiilor de Sănătate Publică, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să ajungă la nivelul tuturor acestor instituţii.

Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear. (Sursa: Agerpres)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Las că vin sanitarii pricepuți imediat să ne explice că pastilele cu iod sunt la fel de bune ca ivermectina și arbidobecaliul, că ce conspirație, că doar se știe că pastilele cu iod îs bune și la bube dulci și la deochi și la corent (sic!) și chiar pentru desfundarea ceacrelor, garantat dilia lui Moisescu! :)))))

 2. „Au mai rămas patru judeţe în care trebuie distribuite pastilele de iodură de potasiu”

  De ce „trebuie”? A avut loc vreo explozie nucleara in Romania si n-am observat-o noi?

 3. Întrebare către cititori: a primit cineva, sau cunoașteți pe cineva care a primit vreo pastilă de iodura de potasiu???
  Eu nu am auzit.

  • vor fi trimise la „toate institutiile”

   niciun om nu le va primi pana cand nu va incepe iarna atomica, cand ne vom alinia frumos la primarii, cu copie dupa CI

   ar fi o exceptie – neamurile coloneilor, aia de se vaccinau peste rand in ianuarie 2021

 4. Le vor distribui după vaporizare noastră, doar știm foarte bine ce bine au gestionat covidul…au fost luați pe nepregatite