G4Media.ro

Ministrul Sănătății anunță că în etapa a doua de vaccinare vor intra,…

sursa foto: Guvernul României

Ministrul Sănătății anunță că în etapa a doua de vaccinare vor intra, în plus față de ce s-a anunțat inițial, şi persoanele fără adăpost şi cele cu handicap

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra și ele în etapa a doua de vaccinare anti-COVID.

„Hotărârea de guvern de modificare a strategiei naţionale de vaccinare va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare şi pot să vă spun că vor fi anumite modificări. În etapa a doua de vaccinare vor intra persoane vulnerabile, precum oamenii fără adăpost, precum persoanele cu handicap, la fel şi cei care trăiesc sub acelaşi acoperiş şi cei care îi îngrijesc”, a spus Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceste două categorii de persoane care vor fi incluse în etapa a doua din strategia de vaccinare vor avea acces imediat la vaccinare.

Întrebat dacă personalul navigant şi cel care lucrează în supermarketuri şi bănci vor fi introduse în etapa a doua de vaccinare, Voiculescu a răspuns: „Este o discuţie şi am primit multe scrisori în aceste zile. Foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esenţială şi este, cu siguranţă, în multe feluri, dar trebuie să existe o limitare, pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii şi avem nevoie să îi vaccinăm pe cei cu boli cronice. Cu alte cuvinte, avem nevoie să îi vaccinăm în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre noi. Dacă vom vaccina bancherii, îi vom vaccina în acelaşi timp pe cei care vând în pieţe, vom vaccina în acelaşi timp frizerii, pentru că din punctul nostru de vedere, cel puţin din punct de vedere medical, intră în aceeaşi categorie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. „oamenii fără adăpost” nu prea platesc Asigurari de sanatate. Cam deloc.
  Prin urmare masura este socialista, de stanga, nu are legatura cu ideologia de centru-drepta pe care o clameaza cei de la USR+.

  • Faptul ca nu platesc nu are relevanta aici. intrebarea este cum contorizezi aceste vaccinuri si cum le administrezi? te plimbi pe strada dupa persoanele fara adapost? probabil ca majoritatea nici nu doresc sa faca vaccinul….who knows…..

   mai degraba pare o reclama mascata pt o actiune inutila de la bun inceput, vrea doar capital de imagine. el si doamna sarma cred ca ar fi fost o echipa de stiristi foarte buna la A3

  • Comisia UE a zis clar că vaccinul va fi disponibil pentru toți cetățenii uniunii, indiferent că sunt asigurați sau nu. Deci toate țările din UE au anunțat că vor vaccina și pe cei neasigurați, nu e România excepție.

   De-aia a și zis Valeriu Gheorghiță același lucru încă de acum o lună. Faptul că au uitat să-i treacă pe listă și și-au dat seama numai acum, ce să zic, e bine și așa.

  • Important e ca cei susceptibili ca împrăștie Covid sa fie vaccinati.
   Money?
   No problem,UE pay.

 2. Foarte frumos, eu unul, care merg afara sa lucrez, dar vin in tara mea sa cheltui banii, nu sunt important, speranta e la firma la care lucrez sa ma vaccineze…

  • Asa îți trebuie dacă ai votat usr sau PNL!

 3. În sfârșit o urmă de empatie.

 4. nu avea nici democratie, nici libertate de vorbire, nici homlesi

 5. Să tot plătești impozite și asigurări în țara asta…
  Munciți, plătiți, ca să vaccinați boschetarii și aurolacii!

  • Te-ai întrebat vreodată cum a ajuns un copil in stradă? Sau un bunic trecut de 70 de ani?!
   Este limpede că nu s-au născut pe stradă, copiii sunt,in mare parte, abandonați de părinți și de frica abuzurilor din orfelinate și centrele de plasament, prefera sa rabde frigul sau căldurile, să doarmă în canale și locuri improvizate, dar sa fie liberi!
   In cazul vârstnicilor, unii au copii, chiar realizați și cu stare, dar și-au uitat părinții când au început să dezvolte boli degenerative, i-au abandonat, le-au luat casele și i-au aruncat in stradă. Ce sa facă acești băieți oameni, lipsiți de putere, bolnavi, săraci și marginalizați de societatea capitalistă in care trăim. Din partea noastră, poate o bucată de pâine, o hăină groasă (pe care nu o mai purtăm) le&ar prinde bine acestor nefericiți ai sorții.
   Am cunoscut un pictor care a fost alungat/aruncat de propriul fiu. Aproape înnebunise bietul om. Mânca resturile găsite în gunoaie, nu deranja pe nimeni, îi era frica de oameni, îi făceau mereu rău. Îi duceam zilnic un borcan de mâncare și pâine. Iarna i-am găsit un loc sa doarmă. Într-o zi m-a desenat, era o secvență in care mă jucam cu câinele, in dreapta jos a scris un mesaj in franceza. Ziua pleca și seara se întorcea „acasă”, până când, acum 1 an nu s-au mai întors, l&am căutat fara succes, mama a mers la politie să anunțe dispariția lui dar nu mai știm nimic.
   Acum locuiește un nene bătrân cu handicap, a avut 2 fete, este din Călărași și are o poveste asemănătoare cu a pictorului. Ne&am propus în primăvara-vara, să îi vizitam fetele, cred că vor avea un soc vazandu-si tatăl și dar de bine arată, nu vrea nimic de la ele, decât să le vadă.

  • Felicitări, @Alfa! Pentru OMENIE. Atât de rar întâlnită…