G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii anunță că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor…

Ministrul Sănătăţii anunță că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor din cauza nerespectării normelor de funcționare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat duminică faptul că ar putea fi reintroduse anumite restricţii pentru funcţionarea teraselor, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de COVID-19, transmite Agerpres.

El a declarat, la Iaşi, că măsurile de relaxare introduse după starea de urgenţă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22:00, ministrul Sănătăţii a afirmat: „În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

Totodată, Tătaru şi-a manifestat „preocuparea” faţă de nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară pe litoral, dar şi în staţiunile de pe Valea Prahovei.

El a declarat că situaţia din staţiunile româneşti „ar trebui să îi preocupe pe cei care se întorc în oraşele lor şi văd că acolo creează transmiteri comunitare accentuate”.

„Mă preocupă. Ar trebui să îi preocupe pe cei care se întorc în oraşele lor şi văd că acolo creează transmiteri comunitare accentuate. Ne uităm că avem mai multe judeţe care înainte aveau un număr mic, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Galaţi. Sunt oraşe, sunt judeţe care au marcată o creştere accentuată în ultima perioadă, dar vedem că sunt şi locuri, cum este litoralul sau Valea Prahovei, unde acele reguli nu prea se mai respectă”, a afirmat Tătaru.

Terasele și plajele au fost redeschise în România începând cu 1 iunie, cu anumite condiții însă.

Potrivit normelor publicate de guvern, pe terase nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii. Totodată, la o masă pot sta maximum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se pot transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi (detalii aici).

Foto: Terase în centrul vechi al Capitalei / Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. In rest totul okey la spitale. In special la cel judetean de la Galati unde 106 doctori s-au infectat.

    • Salut, vad ca la toate articolele despre subiectul asta, doar asta comentezi. Sunt convins ca stii de la ce vine HoReCa si la fel de convins sunt ca stii ca nu e ceva impersonal si ca foarte multi romani lucreaza in HoReCa (marea majoritate pe bani putini, dar asta e alta discutie). Bine ar fi sa se poata sa nu moara nicio industrie (inclusiv HoReCa), pentru ca asta o sa insemne locuri de munca pierdute de romani.

  2. Dublati amenzile si inchideti terasele!

  3. trebuiau inchise demult nimeni nu respecta nico o regula.

  4. Asa domn’ Nelu, fa-te ca lucrezi!

  5. Amenzile pe persoană fizică sunt pt unii apă de ploaie.
    Fie au bani să le plătească și „li se rupe” fie n-au proprietăți pe numele lor sau nu au venituri înregistrate legal ca să poată fi executați…și tot „li se rupe” .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.