G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate ale celor trei spitale…

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătăţii: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate ale celor trei spitale regionale din Iași, Cluj Napoca și Craiova şi vom începe procedura de achiziţie a lucrărilor de construire efectivă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, sâmbătă seară, că anul viitor vor fi finalizate proiectele celor trei spitale regionale care vor fi construite cu bani de la PNRR la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova. Cele trei spitale vor avea şi centre de pregătire pentru tinerii medici.

Alexandru Rafila a subliniat, sâmbătă seară, la TVR Info, că cele trei spitale regionale aveau doar studiul de fezabilitate când el a ajuns la Ministerul Sănătăţii.

”Cele trei spitale regionale, când am ajuns noi la Ministerul Sănătăţii, nu aveau decât studiile de fezabilitate. Am reuşit să semnăm contrcatele de proiectare, deci se face proiectul. Prima dată la Iaşi, a doua oară la Iaşi, ulterior la Cluj şi oarecum recent la Craiova. Proiectele se vor finaliza anul viitor. Deci anul viitor nu vom avea numai studiu de fezabilitate, vom avea proiectele detaliate ale acestor spitale şi vom începe procedura de achiziţie a lucrărilor de construire efectivă a acestor spitale care trebuie să fie gata până în anul 2027, probabil în a doua jumătate a anului 2027”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că cele trei spitale ”vor fi mai complexe” şi vor avea o serie de facilităţi nu numai pentru pacienţi.

”Vor fi spitale mai complexe, scumpe, dar de care este nevoie, pentru că ele nu oferă numai facilităţi de tratament pentru pacienţi, sunt şi centre de pregătire pentru tinerii medici, au facilităţi care permit aceste lucruri, în cele trei locaţii de care spuneam”, a declarat Alexandru Rafila.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Din 2015 discutati despre ele.Cert este ca si in 2024 discutia va fi aceeasi.

 2. Pai n-a facut deja PSD 8 spitale regionale si unul republican in 4 ani, asa cum promisese in programul de guvernare 2016-2020 cu care Dragnea, Ciolacu, Rafila etc au castigat alegerile? 😀
  Mai face Ciuma Rosie inca 3? Sau pesedistii au mintit atunci cu nerusinare si acum Rafila minte din nou?
  De 33 de ani cred romanii minciunile hotilor PSD-PNL, de aia traiesc mizerabil…

 3. Românii sunt proști și hoți și vor vota PSD 30-35%, evident că spitalele nu se vor face, cum nu s-au făcut nici în ultimii 30 de ani.

 4. De mâine ne apucam de treabă.
  Asta e ce spune USL de când exista. Dacă măcar ar lăsa si furatul pentru mâine…

 5. La anul începem sa facem proiectul. Da-ți bai cubanezule foc in sediu.

 6. Unde sunt heliporturile? Nici un proiect nu a prezentat aceasta solutie, care trebuie sa fie obligatorie!

 7. Gata! Pana aici! Ferea ca se apropie alegerile.
  Ce nu pricep e cum paula mea nimeni nu mai crede nimic din ce mint astia da tot pe ei ii votează…