G4Media.ro

Ministrul rus pentru Situații de Urgență a murit în timp ce salva…

Ministrul rus pentru Situații de Urgență a murit în timp ce salva o persoană la un antrenament în regiunea arctică a Rusiei

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Evgheni Zinitcev, un fost ofiţer din serviciul de pază al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în timp ce salva o persoană la un antrenament în regiunea artică a Rusiei, a anunţat miercuri ministerul său, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că Zinitcev, în vârstă de 55 de ani, „a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane”, a transmis agenţia oficială de presă Tass.

Evgheni Zinitcev „se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă”, a afirmat Margarita Simonian, redactor șef al postului de televiziune pro-Kremlin Russia Today, pe canalul său de Telegram.

„Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a mai spus ea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, intervievat de presă, a declarat că Vladimir Putin a fost informat în legătură cu acest incident.

Ministru din 2018, oficialul şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul diferitelor servicii de securitate ruse, în special în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Vladimir Putin, conform biografiei sale publicată de agenţiile de presă ruse.

Zinitcev a servit şi în KGB, în ultimii ani ai URSS. Apoi, în 1991, a intrat în serviciul de protecţie a personalităţilor (FSO).

Începând cu 2006, el a activat în serviciul de securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev.

În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).

Din 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului pentru Situaţii de urgenţă în 2018, Zinitcev a ocupat postul cheie de director adjunct al FSB.

Sursa foto: Russian Emergencies Ministry

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Suka blyat ,rusii sa bea mai putina vodka.

  2. Eu sunt curios de ce au murit studenții aia in anii 50. Zic unii că de niste bombe hiperbarice dar chiar și așa anumite detalii nu se potrivesc nici cu ipoteza asta.

  3. Pacat, avand in vedere cauza mortii pare sa fi fost un om de nadejde

  4. Frumoasa poveste. Rusii au fost mereu povestitori talentati.
    Cine stie, poate o fi chiar si adevarata?

    • Daca n-a gasit o fereastra disponibila (deh, pustiul arctic) a folosit ce a gasit la indemana, o stanca.

  5. Arafat rezista cu armata lui personală…