G4Media.ro

Ministrul rus Lavrov, sfidat de un ziarist britanic după ce a spus…

Ministrul rus Lavrov, sfidat de un ziarist britanic după ce a spus că Rusia nu a invadat Ucraina și că bombardarea maternității din Mariupol e ”un strigăt patetic”: ”Cum să vă mai ia lumea în serios?” / Lavrov, noi acuzații fără dovezi despre presupuse arme chimice dezvoltate de SUA în Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a susținut joi, într-o conferință de presă după negocierea cu omologul ucrainean Dmytro Kuleba, că cele două părți nu au ajuns la nici un rezultat. El a cerut demilitarizarea Ucrainei, neutralitatea Ucrainei față de NATO și plecarea ”conducerii naziste” a Ucrainei. Întrebat în mod repetat de ziariști de ce Rusia a invadat Ucraina, Lavrov a spus că ”noi nu am invadat Ucraina și nu vom invada nici o altă țară”.

Întrebat de ce a bombardat armata rusă o maternitate din Mariupol, spitale și școli, Lavrov a calificat acuzațiile drept ”fake” și ”strigăte patetice”. El a susținut că Rusia ar fi prezentat dovezi la ONU cu trei zile înaintea atacului din Mariupol că în maternitatea respectivă nu mai erau pacienți, ci doar militari ucraineni.

A fost momentul în care ziaristul britanic Dominic Waghorn de la Sky News l-a confruntat direct pe Lavrov: ”Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți? De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul?”

În replică, Lavrov a spus că ”am răspuns la întrebarea despre spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea specială, vă puteți uita singur la asta. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă”.

Ministrul rus Lavrov a mai acuzat SUA că ar fi dezvoltat arme chimice în laboratoare din Ucraina, fără să aducă însă nici o dovadă în sprijinul afirmațiilor sale.

Principalele declarații ale lui Lavrov după întâlnirea din Antalya (Turcia):

 • Am discutat despre chestiunile umanitare, despre stabilirea de coridoare umanitare
 • Întâlnirea a avut loc la invitația președintelui Erdogan. Suntem deschiși să punem capăt situației. Delegația ucraineană nu ar trebui să folosească aceste negocieri pentru a devaloriza adevăratele negocieri care se poartă pe teritoriul rusesc cu ajutorul lui Aleksandr Lukasenko. Întâlnirea de azi arată că nu există alternativă la această criză, am explicat ce măsuri sunt luate de armata rusă pentru a ușura soarta civililor care s-au găsit prinși în acest conflict. Oficialii noștri au venit cu mai multe informații, de mai multe ori pe zi și am informat cu privire la inițiativa rusă de a stabili coridoare și intervalele orare. Încercăm să facem în așa fel încât să găsim cele mai eficiente rute. Partea rusă a propus o soluție concretă a documentelor legale, iar delegația ucraineană a primit aceste idei despre care spuneau că vor vorbi la Kiev și vor veni cu răspunsuri clare. Vrem să continuăm aceste discuții pe teritoriul Belarusului.
 • Vedem cât de periculos acționează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor.
 • Noi nu am atacat Ucraina, nu pregătim atac asupra altor țări
 • Pentagonul a făcut multe lucruri rele, a folosit banii din taxe pentru a realiza arme biologice în Ucraina și în alte țări europene. Ucrainenii au realizat aceste activități în secret, deși ele sunt interzise.
 • Toți cei care trimit arme în Ucraine sunt responsabili pentru ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cei care trimit mercenari
 • Cum puteți justifica bombardarea unei maternități, cu copii și mame gravide? Cum justificați oamenilor de acasă, rușilor, că economia rusă e în default? Nu e prima oară când vedem strigăte patetice despre presupuse ”atrocități” ale armatei ruse. Noi am prezentat la ONU dovezi că acea maternitate fusese capturată de armata ucraineană, înăuntru nu era nici o mamă și nici un copil. Am prezentat aceste dovezi acum trei zile. Trebuie să prezentați și cealaltă parte a poveștii. Cât despre economie, avem grijă de asta, președintele și guvernul au grijă de economie. Ucraina a fost transformată într-o națiune anti-rusă.
 • Vedem multă manipulare în Ucraina, vestul transformă Ucraina într-un experiment anti-rusesc. NATO a început să construiască baze anti-ruse în Marea Neagră, SUA construiesc în Ucraina în secret arme biologice și chimice împotriva Rusiei. Dar de când NATO definește care sunt interesele Rusiei? Noi am prezentat planurile noastre legate de Ucraina, am spus că nu vrem ca Ucraina să intre în NATO, nu vrem ca Ucraina să fie condusă de naziști. Vrem ca Ucraina să fie neutră
 • Nu avem iluzii legate de Vest. Vestul își trădează propriile valori. Unde ați mai văzut proprietatea privată violată decât în Vest? Ne vom descurca cu toate aceste probleme
 • Președintele Putin nu a refuzat niciodată întâlniri față în față, dar ele trebuie organizate când există valoare adăugată. Am înțeles că partea ucraineană a simulat nevoia unei întâlniri doar pentru imagine, pentru obiective de PR. Pentru o întâlnire a președinților Putin și Zelensky e nevoie de multe pregătiri, așteptăm răspunsul colegilor ucraineni la cererile noastre
 • Ziarist ucrainean: am văzut militarii ruși torturând ucraineni în Crimeea și în rest. Cum comentați? Sunt fake-uri pe care le răspândiți tot timpul.  Voi spuneți falsurile astea tot timpul. Voi l-ați ucis pe unul dintre membrii echipei ucrainene de negociere, l-ați executat pentru trădare. Ucraina e notorie pentru toate aceste episoade. Voi instigați opinia publică pentru a avea sentimente anti-ruse.
 • Am spus că suntem îngrijorați de informațiile că Pentagonul a înființat zeci de laboratoare chimice și biologice în Ucraina, violând convenția privind armele chimice. Așteptăm răspunsul Pentagonului. Aceste experimente nu erau pașnice, creau arme chimice.
 • Americanii nici măcar nu ascund faptul că vor să atragă Turcia sau China să adopte sancțiunile împotriva Rusiei
 • Ziaristul britanic Dominic Waghorn de la Sky News: Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți? De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul? Am răspuns la întrebarea despre spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea specială, vă puteți uita singur la asta. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă

Sursa/Site-ul oficial al MAE rus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Sa mi bag pla n familia ta!

 2. Bayraktar pe masina lui Lavrov

  • Pai si pe principiul cuvintelor lui Lavrov: De cand defineste Rusia interesele si optiunile Ucrainei?

  • Exponentul unui regim de mafia statalã .. KGB style.

  • Exponentul unui regim de mafia statalã .. KGB style.

  • Mafia statalã

  • Mafie statalã

 3. Ca sa vezi „nazbitie ”tancurile rusesti sunt generate pe computer si Rusia nu a invadat Ucraina

  • Nu asta vrea sa zica, vrea sa zica ca nu a invadat-o ci o elibereaza. 😂 Ca la CoVid, ii salveaza/elibereaza cu forta pe ucrainieni. 😂

 4. Vai, draga, ce sfidare! L-a distrus, ce mai…! 🙂

 5. ar trebui ca ucraina sa lanseze spre belarus rachete din vehiculele capturate de la rusi si sa spuna ca e fake news. daca belarus protesteaza, sa le ceara sa prezinte dovezi. cand le prezinta, sa le arate ca e vorba de rachete rusesti care nu sunt in dotarea armatei ucrainene.

 6. Faptul ca CoVid e indubitabil din laboratorul Wuhan-Fauci, nu inseamna ca rusii pot invada pe oricine are laboratoare (si Romania are vreo 2 nivel 4) aberand arme biologice. Ca asa, si Rusia are si e prietena cu China (Wuhan), deci hai sa invadam Rusia. 🤷🏻‍♀️

 7. Cimpanzeul asta bătrân trebuia întrebat ceva legat de procesul de la Nurnberg! Atât, sa se zbarleasca puținul par pe care l mai are! Sa l treacă un fior!

 8. De ce seamana bulangiul asta rujat cu Iliescu?

 9. „Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă, care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă”.
  Practic vrea ca Ucraina sa devina o anexa a Rusiei ! Nici nu cere prea mult Latrov.

 10. Va dau eu o solutie cand mai vreti sa negociati cu astia: trimiteti o echipa de psihiatri.

  • Pot trimite și o legiune de pe psihiatrii, nu ai cu cine. Ca sa te vindeci de o boala, in primul rand trebuie să recunoști că ai o problema ori ei nu recunosc nici că au invadat Ucraina….

 11. „Vedem cât de periculos acționează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor.”

  Pai nu e adevarat. N-a dat nimeni arme Ucrainei. Si Ucraina nu are arme. De unde stie Lavrov toate astea daca rusii n-au invadat Ucraina?

 12. Are același discurs și violența în exprimare ca usr,acuzații fără acoperire sau daca nu sunteți vinovați, va facem noi,cu ajutorul procurorilor pentru care fac atâta gălăgie. Întrebarea este,care sunt bolșevicii pe care ii condamna ? Hoții striga hoții ? Problema este că unii și cred ce susțin.

 13. Cine va avea sânge în instalație și tupeu sa prindă putina și gașca și să.i aducă în fata curții internaționale?

 14. Cine va avea sânge în instalație și tupeu sa prindă putina și gașca și să.i aducă în fata curții internaționale? Nu ma mai cenzurați!

 15. Dar cine va dă vouă dreptul rușilor, SA VRETI ceva, pentru un popor care nu-i al vostru?

 16. Un BADARAN!
  PS Mi-a placut chestia cu ‘colegii ucrainieni’!!!!!!!

 17. Ucraina este geneza poporului rus,ucrainenii locuiesc pe pământurile rușilor, interzicerea vorbirii limbii ruse în Ucraina este echivalentul interzicerii vorbirii limbii romane in Basarabia. Americanii să traverseze înapoi Atlanticul,acolo unde i-au jefuit și măcelărit pe indigenii băștinași,adevărații locuitori îndreptățiți ai Americii,popoarele cu caracter și demnitate nu au nevoie de americani dar popoarele slabe și obscure prefera sa le fie sluga.