G4Media.ro

Ministrul rus de finanțe: „Sunt necesari bani, resurse uriașe pentru operațiunea specială”…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Ministrul rus de finanțe: „Sunt necesari bani, resurse uriașe pentru operațiunea specială” din Ucraina

Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru operațiunea sa militară din Ucraina, a declarat vineri ministrul de finanțe Anton Siluanov, care a estimat la 8.000 de miliarde de ruble (120 de miliarde de dolari) valoarea stimulentelor bugetare pentru economie, relatează Reuters.

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, ceea ce a determinat Occidentul să impună sancțiuni împotriva Moscovei, care au ridicat deja inflația la aproape 18% și au împins țara în pragul recesiunii.

„Sunt necesari bani, resurse uriașe pentru operațiunea specială”, a declarat Siluanov într-o prelegere la o universitate financiară din Moscova.

Președintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna aceasta majorarea cu 10% a pensiilor și a salariului minim pentru a-i proteja pe ruși de inflație, dar a negat că problemele economice sunt toate legate de ceea ce Rusia numește „o operațiune militară specială” în Ucraina.

Măsurile ar costa bugetul federal aproximativ 600 de miliarde de ruble în acest an și aproximativ 1.000 de miliarde de ruble în 2023, a declarat Siluanov la începutul acestei săptămâni.

Vineri, Siluanov a apărat, de asemenea, controalele de capital și înghețarea activelor pentru investitorii străini din țările „neprietenoase” pe care Moscova le-a impus ca răspuns la sancțiunile occidentale.

„Vom păstra investițiile care au fost făcute de străini din țări neprietenoase în Rusia în același mod în care ei vor păstra rezervele noastre de aur și valută”, a declarat Siluanov, referindu-se la măsura occidentală de a îngheța rezervele internaționale ale Rusiei în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari pe care le-a acumulat de-a lungul anilor.

Siluanov a afirmat că restricțiile privind mișcările de capital pentru investitorii străini ar putea rămâne în vigoare fie până când sancțiunile vor fi ridicate, fie rezervele vor fi deblocate.

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.