G4Media.ro

Ministrul rus al Apărării: Rusia va spori capacitatea de luptă a trupelor…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Ministrul rus al Apărării: Rusia va spori capacitatea de luptă a trupelor sale în fața acțiunilor NATO / „Creșterea activităţii NATO dictează necesitatea unei dezvoltări calitative sporite a forţelor armate”

Rusia va continua să consolideze capacitatea de luptă a trupelor sale, a forţelor nucleare, precum şi potenţialul de descurajare reprezentat de armele convenţionale, ca urmare a activităţilor NATO din apropierea frontierelor sale, a declarat miercuri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, potrivit agenţiei Interfax, citată de EFE, preluat de Agerpres.

„Situaţia politico-militară dificilă în lume şi creşterea activităţii ţărilor NATO în apropierea frontierelor ruse dictează necesitatea unei dezvoltări calitative sporite a forţelor armate”, a indicat ministrul rus la o reuniune cu corpul de ofiţeri.

În cadrul ambiţiosului program de reînarmare ce va continua în anii următori, armata rusă va primi noi arme de înaltă precizie şi alte echipamente moderne, a mai precizat Şoigu.

Conform Moscovei, prin acest program a fost modernizat până în prezent 70% din armamentul aflat în dotarea armatei ruse şi 86% din arsenalul ei strategic, cu un accent deosebit pus pe rachetele hipersonice.

Armata rusă a început anul trecut testele cu noua rachetă hipersonică Zircon, care va fi amplasată pe submarine şi va intra în dotarea armatei ruse la începutul anului viitor.

Unii experţi occidentali pun la îndoială avansul tehnologic al rachetelor ruseşti de nouă generaţie, dar admit că prin combinaţia formată din viteză, manevrabilitate şi altitudine rachetele hipersonice sunt greu de detectat şi interceptat. Viteza acestor rachete este de peste cinci ori mai mare decât cea a sunetului, sau mai mult de 6.200 de kilometri pe oră.

În SUA, Pentagonul s-a plâns luna trecută de preţul prea mare al rachetelor hipersonice, de zeci de milioane de dolari bucata, şi le-a cerut companiilor producătoare să ia măsuri pentru a diminua costurile finale.

Sursa Foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Inceputul unui nou razboi rece sau mai corect, continuarea celui vechi.

  2. asa tovarasi, bagati in tancuri, grenade, rachete… dar nu uitati de vodca ca altfel va linseaza populatia.

  3. Nu mi plac rusii. Dar își apară tara, nu cotropesc tari pt a le jefui resursele precum amerlocii, UE, NATO și lighioane le lor.

    • Am uitat. Nu mi plac nici americanii, UE, NATO. Trăiască România libera, naționalizareeeeee

    • Peninsula CRIMEA?? Estul Ucrainei??

    • Florin braileanu, ori habar nu ai de istorie, ori esti prost

  4. Este de inteles ca vor investi in modernizarea armamentului, ca cine ramane in urma nu va avea nimic de zis.Nu-mi plac rusii, insa cred ca sunt printre putinele tari care nu accepta orice din partea americanilor si UE.