G4Media.ro

Ministrul român al Apărării a discutat la telefon cu șeful Pentagonului despre…

Sursa foto: Flickr / U.S. Secretary of Defense

Ministrul român al Apărării a discutat la telefon cu șeful Pentagonului despre situația de securitate la Marea Neagră

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, marţi, o convorbire telefonică în sistem videoconferinţă cu secretarul apărării al SUA, Lloyd J. Austin III, discuţiile vizând situaţia de securitate de la Marea Neagră, transmite Agerpres.

„Agenda discuţiilor a inclus evoluţiile recente vizând situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Totodată, cei doi oficiali au discutat despre stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, în special prezenţa forţelor SUA în România, programele de achiziţii de echipamente militare, precum şi modalităţi de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv eforturile şi proiectele aliate din România”, se precizează într-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Apărării Naţionale.

Conform aceleiaşi surse, oficialul american a subliniat că România rămâne un partener de încredere al SUA, reiterând sprijinul ferm al Statelor Unite pentru consolidarea Parteneriatului Strategic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Era cuplajul nu pentagonul!🤣

  2. un chip de iq cat temperatura camerei

  3. De la Marea neagră.