G4Media.ro

Ministrul olandez de Externe îndeamnă producătorii de semiconductori să aibă grijă ca…

Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

Ministrul olandez de Externe îndeamnă producătorii de semiconductori să aibă grijă ca marfa lor să nu ajungă în Rusia / În ciuda sancțiunilor internaționale, cipurile au ajuns la ruși prin intermediari din China

Guvernul olandez a cerut marți producătorilor de semiconductoare din Olanda să facă mai multe pentru a împiedica ca cipurile lor să ajungă în Rusia, încălcând astfel sancțiunile internaționale, scrie Reuters.

Ministrul de externe Wopke Hoekstra a declarat în parlamentul olandez că situația este „jenantă”, după ce radioteleviziunea publică NOS a constatat că milioane de cipuri fabricate în Olanda au ajuns în Rusia de când aceasta a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, în principal prin intermediul unor comercianți intermediari din China.

Printre producătorii de cipuri activi în Olanda se numără NXP Semiconductors și Nexperia, deținută de Wingtech Technology din China.

„Sunt convins că firmele fac multe, dar și că se poate face mai mult”, a declarat Hoekstra.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. da, se cheama „export paralel”, si nu ai ce sa ii faci intr-o economie libera din ce in ce mai globalizata. Degeaba impui sanctiuni pe produse Rusiei, daca dupa Rusia se duce si cumpara aceleasi produse de la tari terte care nu sunt sanctionate (piata asiatica, in acest context). Acelasi lucru il fac, in schimb, si europenii, care au cumparat petrol rusesc in ultimul an in mod indirect, de pe pietele terte (si blend-uit, bineinteles).

  2. “În 2020 guvernul neerlandez a anunțat că în viitor va comunica și va face publicitate doar sub numele de „Țările de Jos”.”
    Deci, nu mai putem vorbi despre “ministrul olandez” sau despre un “guvern olandez”, ci despre “ministru neerlandez” sau “guvern neerlandez.”

  3. „În 2020, guvernul neerlandez a anunțat că în viitor va comunica și va face publicitate doar sub numele de „Țările de Jos”.”
    Deci, avem „ministrul neerlandez” sau „guvern neerlandez”, nu „ministru olandez” sau „guvern olandez.”