G4Media.ro

Ministrul olandez al sănătăţii le cere concetăţenilor să se abţină de la…

Sursa foto: rawpixel.com

Ministrul olandez al sănătăţii le cere concetăţenilor să se abţină de la a trece graniţa în Germania sau Belgia pentru shopping / Țările de jos sunt în lockdown

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, le-a cerut miercuri concetăţenilor săi să se abţină de la a trece graniţa în Germania sau Belgia pentru a face shopping, în condiţiile în care Ţările de Jos sunt în lockdown, relatează dpa, citată de Agerpres.

Magazinele, restaurantele, şcolile, sălile de spectacol şi de sport din Ţările de Jos sunt din nou închise până cel puţin pe 14 ianuarie din cauza noului coronavirus, excepţie făcând doar supermarketurile şi farmaciile.

„Dacă este nerezonabil să te plimbi pe străzile comerciale din Olanda, acelaşi lucru este valabil şi pentru Antwerp (Anvers, în Belgia) sau Aachen (în Germania), a declarat Jonge, citat de agenţia ANP.

Noul lockdown reprezintă o încercare a guvernului de a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, despre care marţi oficialii au afirmat că a devenit dominantă în această ţară, menţionează dpa.

Mulţi olandezi au trecut graniţa în ţările învecinate pentru a face cumpărături sau pentru a lua masa la restaurant.

Serviciile olandeze de transport feroviar au recomandat miercuri publicului să nu ia trenul spre Belgia, avertizând că această rută este atât de aglomerată încât e imposibil să se respecte distanţarea socială.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. De parca Germania le-a cerut voie cand a trecut granita la ei.

 2. Sunt și avantaje la noi, în cleptocrația din România, e necesar să facă co.ncesii p.op.u.li.ste maselor, ca să ne poată fura, să înghițim pensiile speciale și pensionările privilegiaților la 45 de ani. De aceea la noi e mai multă libertate de mișcare, iar certificatul în stand-by.

  • Si la noi politicienii pândesc valul omicron, apoi urcați pe val creează panica iar in final introduc certificatul ca „asa nu se mai poate”.
   Adevarul este ca nici Rafila si nici alții nu reușesc sa explice pentru omul de rand cum „no jab, no job” ajuta la controlul pandemiei.
   Oricine se uita in Italia si înțelege ca nu ajuta la nimic.

  • Nu e numai asta (desi e si asta). Cred ca, cumva, romanul are gena asta a suspiciunii si neascultarii de reguli in general, si de reguli stup.ide in particular. De data asta ne-a salvat (deocamdata) de la ingradiri mai grave de libertate. Asta nu inseamna ca nu vor fi in continuare incercari… Sper sa ramana conationalii nostri la fel de dec.isi sa submineze eforturile oficiale totalitare si pe viitor.

 3. Iar daca este scos din stand-by , psd pierde voturi. Asadar…

 4. Si olandezilor le-a venit rândul sa fie idioții Europei.
  Auzi ce iresponsabili, trec granița ca sa ia o gura – doua de libertate. Libertate din aia infecta, nemțeasca.

 5. Olandezii nu trebuie sa treaca cumva in Germania, sa nu vada cum e in Vest (ma rog, Est in cazul asta) si sa vina cu idei subversive inapoi. Cam cum eram noi pe vremea lu Ceausescu…

  Imediat o sa inceapa sa le anuleze certificatul de sclav tuturor celor ce vor fi prinsi trecand granita ilegal. Pentru ca asta era de fapt scopul, nu?

 6. Prostia asta cu distantare si certificate si vaccinare 70…80…90% nu da rezultate… Asta se vede dupa 2 ani de incercari…
  Eu zic si mai zic.. Degeaba vindeci si te strofoci intr-o parte a tarii sau lumii pe cand altii (destepti) infecteaza in alta parte… Cu varianta 1…2…3…4 etc… Asta ca lumea sa-si faca abonament la ei…
  Asta este parerea mea… Poate gresesc… Dar contrazicetima

 7. Eu sunt acum in Olanda si o sa petrec revelionul in Belgia…. Nu sunt nici un fel de restrictii de trecere a frontierei , cam jumatate din olandezi vor petrece revelionul „alaturi”… Doar recomandari pe care oricum nu le ia nimeni in seama. Iar temutul lockdown nu e chiar asa de negru , magazinele au gasit solutia de a sta deschise : servesc la usa :)))