G4Media.ro

Ministrul Muncii: Se efectuează plăți pentru părinți în cazuri punctuale, acum extindem…

Ministrul Muncii: Se efectuează plăți pentru părinți în cazuri punctuale, acum extindem pentru școlile din scenariile 2 și 3

Ministerul Muncii efectuează, în acest moment, plăţi pentru părinţii aflaţi în situaţiile în care o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, a declarat, joi, ministrul Violeta Alexandru, menţionând că ordonanţa aflată pe ordinea de zi a Guvernului extinde aceste plăţi şi la cazurile privind funcţionarea şcolilor în scenariile 2 şi 3.

 • „Suntem gata de acum o săptămâna cu ordonanţa de urgenţă (privitoare la plata pentru părinţi – n.r.), dar ordonanţa trebuia să treacă toate etapele de avizare, inclusiv avizul Consiliului Economic şi Social şi Consiliul legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii şi completări.(…) Vreau să subliniez pentru cei care în spaţiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinţilor. Ministerul Muncii efectuează, în acest moment, plăţi pentru toate situaţiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberată de DSP, o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID, avem în plată, avem în gestionare această situaţie. Noi, practic, acum extindem sfera de aplicabilitate a Ordonanţei 147 pe 2020 ca urmare a ordinului comun al ministrului Educaţiei Naţionale şi al ministrului Sănătăţii, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spaţiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior Ordonanţei, venim să completăm Ordonanţa pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situaţiilor părinţilor copiilor care învaţă în scenariul 2 şi 3”, a precizat Violeta Alexandru la începutul şedinţei de Guvern, referitor la OUG.

Ea a adăugat că Ministerul Muncii a gestionat în această perioadă toate situaţiile apărute, dar, ca urmare a ordinului celor doi miniştri, trebuie completat cadrul legal aprobat la momentul respectiv cu scenariile 2 şi 3.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu e bani pentru toti, se face punctual: stenturi lui Iliescu, transplant lui Arsinel, citostatice lui Miriam Soare, s-a terminat, aia e. Nu e comunism, sa dam la toti egal.

  Nu uitati sa va platiti fonciirea.

  • Când statul dă bani, e doar o forma de furt.

  • Jalnică încercare din partea julienului analfabet care trolleaza pentru mafia PRO-USL-PSD să pară altceva decât e: un postac bășit de la prea mult „stat” în preajma se-curiștilor bolșevici.

 2. Nimeni nu stie cate „varfuri” pandemice vor mai fi. Aceste masiuri, inchidem/deschidem scoli/gradinite, platim/nu platim parintii sa stea acasa nu sunt sustenabile pe termen mediu si lung.
  Ar fi normal ca scolile/gradinitele sa ramana deschise pt acei copii pe care parintii nu au cu cine sa ii lase si pentru copiii din zone defavorizate, care poate primesc o masa calda ce pt ei conteazs.
  De ce sunt mai sigure cresele si afterschoolurile decat clasele de gradinita/scoala cu putini copii?
  Afterschool-urile trebuie platite. Intr-un oras de provincie tariful mediu lunar este de 1400 lei.
  Sau inchideti punctual gradinite/scoli unde exista cazuri de covid.
  Da, si inainte au exista vacante, dar exista parinti vaduvi, divortati, fara bunici, cu bunici bolnavi, parinti care lucreaza in schimburi, parinti care lucreaza la firme de 2-3 angajati, firme ce se vor inchide sau care nu-si pot permite sa sustina joaca de-a inchisul/deschisul scolilor/gradinitelor.
  Acesti parinti si aceste firme sunt contribuali, in primul rand si de la ei ajung bani la buget, care se redistribuie in invatamant, nu de la UE ca ajutoare in pandemie.
  Haideti sa faceti lucrurile bine, macar acum dupa n luni de pandemie, dc va pasa ca parintii sa poata lucra si copiii sa aiba acces la scoala.

  • Meh, ai dreptate, bune vorba numai de vârfuri pandemice, virusul este deja endemic și nu mai scăpăm de el (vaccin etc doar vor reduce cazurile, fiindcă nu se vaccinează toată lumea). De acum încolo trebuie să trăim cu el și nu există niciun plan.

  • Ba „există un plan” și-l știe toată lumea, mai puțin troglodiții care n-au habar pe ce lume se află: igienă, discreție, distanțare, adică mai ușor cu hăhăiala bot în bot , mai puțină grohăială în grup și fără scuipați ca formă de manifestare supremă a libertății față de ceilalți și de protest la adresa măștii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.