G4Media.ro

Ministrul Muncii: Este nedrept că români care au ieşit în momente diferite…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Muncii: Este nedrept că români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contributivă, să aibă cuantum al pensiei diferit

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, duminică seară, că Legea pensiilor era necesară pentru a înlătura multiplele nedreptăţi din sistem, atât între persoane care au pensii diferite la aceeaşi perioadă contrinutivă, cât şi între femei şi bărbaţi, relatează news.ro

”Este nedrept că, români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contrinbutivă, să aibă cuantum al pensiei diferit”, a declarat, duminică seară, la Realitatea Plus, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a precizat că noua lege a fost necesară pentru a exista echitate între categoriile de pensionari diferite, dar şi între femei şi bărbaţi.

În plus, se va rezolva problema celor 1,2 milioane de pensionari care beneficiază de aceeaşi indemnizaţie minimă socială, deşi poate unul a lucrat o zi, alţii 35 de ani pe salariul minim.

”Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală, cum spun românii, vom avea cuantumuri ale pensiei diferite, raportate la contributivitatea şi munca pe care românii au avut-o”, a mai afirmat ministurl Muncii.

Potrivit acesteia, ”ca acest lucru să se întâmple, trebuie să jucăm în echipă”.

”Şi politica este un sport de echipă, în care jucăm în echipă, nu pe contre, ci pe pase. Este foarte important, indiferent de formaţiunea politică din care facem parte, să înţelegem că trebuie să fim uniţi când avem lucruri bune de făcut pentru România”, a mai declarat ministrul social-democrat.

Legea pensiilor a fost adoptată, săptămâna trecută, de către Senat şi va intra, luni, în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Și același sex!

 2. De ce cred eu că nu voi vedea recalculare în 2024, de pesimist sau realist?!

  • De unde bani? Asta daca termina ei recalcularea pensiilor in 2024. Economia incetineste. Deja ai cresteri economice de sub 1 la suta din PIB. La anul cu noile taxe se anunta recesiune si doar in scenariile optimiste o stagnare a economiei.

 3. Se numeste furt a la mafia PSD-PNL-GPL-FSN-KGB

 4. se pare ca alesii au acelasi creier de gaina ca alegatorii, e incredibil cum uita astia de la PSDNLUDMR cine a guvernat tjmp de 33 ani, si se mira de legile date de ei, si ne povestesc cu cinsternare lucrurile astea de parca ar fi fost o alta entitate care le-ar fi facut

  • astia sunt SPECIALISTII PSDNLUDMR si astea sunt rezultatele lor

 5. Cine a fost la guvernare din 1990 până acum în 90% din cazuri. Nu tot PNL sau psd??

  Adică tot voi ați creat aceasta inechitate și acum … vai … sunteți cu gândul la pensionari.

 6. Tot la fel de nedrept este ca pensionarul ăsta să vă voteze de 30 de ani şi să nu observe că oricât le daţi nu se vede nimica la buzunarul lor .
  Chiar e nedrept ca pensionarul ăsta să fie atâta de naiv şi voi atâta de cinici să vă folosiţi de sărăcia lor ca să ajungeţi la putere din 4 în 4 ani.
  Ştiţi ce e într-adevăr nedrept, să îi ţineţi constant în sărăcie ca să aibă cine vă vă ofere puterea la următoarele alegeri că altfel cine v-ar mai vota dacă le-aţi rezolva problema odată şi pentru totdeuna că sigur ar observa şi de alte probleme prioritate pentru ei nu doar supravieţuirea de pe o zi pe alta.

 7. Este nedrept si discriminator si neconstitutional ca pentru magistrati sa nu se aplice aceeasi lege si aceleasi criterii !
  Este nedrept si discriminator si neconstitutional ca legile prin care si-au capatat toate privilegiile sa nu abroge nimeni !

 8. Atât poate sistemul oligarhic de tip rusesc din România făurit de FSN-ul de la putere!

  • Fata de Legea Pensiilor cu privire la recalcularea si eliminarea inechitatilor din sistemul de pensii contributive din sept 2024, dar si fata de indexarea cu 13,8% de la 01 ianuarie, se observa o opozitie (parca ura) excesiva fata de aceste masuri, din partea liberalilor , a PMP, cu varf de lance dl Ialomitianu , Surugiu , tot spunand ca nu sunt bani pt pensii contributive .
   Iar un loby puternic pt nemajorarea pensiilor contributive apare la B1TV cu varf de lance Ioana Constantinescu, si la DIGI 24 .
   Iar liberalii, au votat parca cu doua maini majorarile pt pensiile care nu sunt bazate pe contributivitate .
   Problema este ca parca si PSD ar dori ca pensiile contributive sa nu fie majorate .
   Iar PNRR este o gaselnita doar pt a nu se majora pensiile contributive, si sa majoreze pensiile speciaale .
   Iar inechitatie dkn sistemul de pensii sunt cea mai tare metoda de inducere a depresiei grave la pensionari .
   Iar raspunzator de neaplicarea legiii, nu poate fi decat dl premier Ciolacu, care si a asumat in nume personal aplicarea .
   Ar trebui ca sa stie si dumnealui ca aritmetica alegerilor parlamentare, trece numai si numai prin Legea Pensiilor., pe care si a asumat o personal dl Ciolacu .