G4Media.ro

Ministrul muncii  din Cehia se scuză după ce a comparat pandemia cu…

Sursa Foto: Facebook

Ministrul muncii  din Cehia se scuză după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial / Directorului Muzeului evreiesc din Praga: Declarații lipsite de tact, având în vedere victimele Holocaustului

Ministrul ceh al muncii şi protecţiei sociale, Jana Malacova, şi-a cerut scuze luni, după ce a comparat pandemia de coronavirus cu al doilea război mondial, ceea ce a stârnit reacţii de indignare, relatează dpa, citată de Agerpres.

Malacova a afirmat că regretă o asociere „nepotrivită” de cuvinte.

În timpul unei recente dezbateri televizate, ea a remarcat că întreaga ţară s-a oprit practic, adăugând că cel de-al doilea război mondial nu a determinat ceea ce a determinat actuala criză COVID-19. Nicio altă situaţie nu i-a împiedicat vreodată pe copii să meargă la şcoală, a spus Malacova.

În replică, directorul Muzeului evreiesc din Praga, Leo Pavlat, a precizat că în timpul ocupaţiei germane copiii evrei au fost, parţial, împiedicaţi să meargă la şcoală, iar după iulie 1942 nu au mai putut frecventa şcoala deloc.

Pavlat a menţionat într-un comunicat că afirmaţiile ministrului muncii au fost „extrem de lipsite de tact”, având în vedere victimele Holocaustului.

Peste 6 milioane de oameni au murit în Holocaust, cifră care îi include pe cei peste 80.000 de evrei cehi care au fost exterminaţi în lagăre germane, adaugă dpa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Paza școlilor trebuie sa făcută de jandarmerie sau politie. Dacă tot ești ministrul MAI ia acum această măsură așa vom ști si noi in siguranță copiii noștri.

 2. Putin respect, mai ales ca cehii s-au tras pe ur, ca niste clujeni, cand a venit vorba sa faca #rezist la Hitler.

  • INDRAZNESC SA SPUN – si nu exagerez cand numesc indrazneala – ca nu inteleg ce a gresit acea doamna ministru? Pentru ce si-a cerut scuze?
   Ea a dorit sa sublinieze ravagiile pandemiei si a facut comparatie care i s-a parut sugestiva.
   Holocaustul a fost o rana grea si o pata pe obrazul Europei, dar cred ca in acest caz, ca si in altele, se exagereaza. A sta la panda si a sanctiona oameni si atitudini care nu au avut deloc intentia de a rani aceasta sensibilitate, a radia din cultura unui popor personalitati, cum se intampla la noi, este mai mult decat o exagerare.

 3. cautati pe net,ysgoda,evreu,lagarele din rusia,8mil victime.si evreii au clor.calaiiii mai punem si pe ordinarii de la revolutia rusa si pe aia care au venit in 1944 cu comunistii.
  de ce adevarul nu e complet?de ce evreii nu si recunosc crimele la care au luat parte?
  procesul comunismului trebuie facut sa facem lumina.

 4. Asta e problema mondială, Europeană, locală, holocaustul p u l a n p i 314 și a romaniei eu sau ue, târâturile dreaqu

 5. Isterie mondiala!

 6. Probabil doamna ministru s-a referit doar la jafurile nemtilor, nu la crimele abominabile.