G4Media.ro

Ministrul Muncii despre focarul COVID-19 de pe un şantier din Capitală: Am…

Ministrul Muncii despre focarul COVID-19 de pe un şantier din Capitală: Am solicitat un raport de la ITM / DSP Bucureşti este implicată în a găsi soluţii. Încă din cursul nopţii luase deja primele măsuri

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a solicitat un raport Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti despre condiţiile de muncă şi existenţa sau nu a contractelor muncitorilor infectaţi cu noul coronavirus pe un şantier din Capitală, transmite Agerpres.

„Nu vreau să mă antepronunţ. Aştept raportul ITM Bucureşti. M-am asigurat că are toate condiţiile să facă o primă verificare. Am ţinut foarte mult ca deplasarea ITM să se facă la momentul la care am făcut-o şi eu, pentru că, dacă s-ar făcut o zi – două mai târziu, era posibil să se modifice anumite condiţii faţă de cele despre care doream să aflăm exact la momentul la care a izbucnit problema cunoscută. Prin urmare, aştept raportul ITM Bucureşti, care se va axa, în mod evident, pe condiţiile de muncă, pe existenţa sau nu a contractelor de muncă”, a precizat Violeta Alexandru, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL.

Potrivit ministrului Muncii, pe şantier sunt peste 200 de angajaţi, dintre care 38 de cetăţeni indieni, evidenţa exactă trebuind să o dea angajatorul, pe care nu l-a găsit la faţa locului şi care a fost invitat la sediul ITM Bucureşti pentru a prezenta aceste informaţii.

„Eu vă pot da informaţii despre aspectele care ţin de competenţa Ministerului Muncii. Alte informaţii despre starea lor de sănătate, despre cum s-a ajuns în această situaţie ca peste 30 dintre dânşii să fie infectaţi, cifra exactă urmând să o stabilească DSP, trebuie să întrebaţi instituţia care a gestionat acest proces de evaluare a sănătăţii lor şi care a luat decizii privind carantinarea lor, adică DSP Bucureşti, alături de care, într-adevăr, în cursul nopţii, m-am deplasat la şantierul respectiv, de unde aveam informaţii că e posibil să existe un focar (de coronavirus – n.r.) cu efecte asupra stării de sănătate. (…) Din primele informaţii, cei infectaţi sunt din India, dar urmează să avem o evaluare completă. Avem, în primul rând, o problemă de sănătate şi DSP Bucureşti deja este implicată în a găsi soluţii. Încă din cursul nopţii luase deja primele măsuri”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul a adăugat că aşteaptă raportul ITM „în cât mai scurt timp”.

„În acest moment, ne interesează starea de sănătate (a muncitorilor – n.r.), urmând ca în competenţa Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti să intre aspectele legate de condiţiile de muncă, iar inspectorii de la Bucureşti au fost prezenţi şi urmează să ceară informaţii suplimentare ca să îşi facă întemeiat raportul”, a mai spus Violeta Alexandru.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ah bun, daca se ocupa DSP m-am linistit…

 2. Hai sa fim seriosi… ITM-urile sunt aceleasi despre care ministresa spunea ca nu prea rezolva sesizarile de la cetateni. Sa sufere de vesnicele interimate politice ca in politie sau sanatate? Ce fel de reforma reala a facut ministresa?

  La multe firme nu se poarta masca, iar cand apare virusul intra ca cutitul in unt… Deci despre ce fel de ITM-uri vorbim? Alte firme obliga angajatii la suplimentare, desi e ilegal sau angajeaza pe minimul pe economie si restul banilor ii dau in mana, la negru. Etc, etc. Asta e ITM. O institutie pe hartie.

 3. Cand muncitorii romani s-au infectat in Germania, mama-mama, ce era la gura PSDeilor!
  De amaratii astia din India(sau de unde-or fi) nu le pasa PSDeilor, ei nu voteaza!
  Gabito, unde esti scandalagioaico???!!
  Jigodiilor!

 4. Blocurile banuiesc ca sunt construite de clanul sportivilor. Doar ei construiesc blocuri in sectorul lui Baluta.