G4Media.ro

Ministrul Mediului propune pedepse sporite pentru ultraj împotriva pădurarilor / Tánczos Barna…

Ministrul Mediului propune pedepse sporite pentru ultraj împotriva pădurarilor / Tánczos Barna a depus în Parlament un proiect de lege pentru descurajarea atacurilor asupra silvicultorilor

Ministrul Tánczos Barna a depus în Parlament, în calitate de senator, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite, anunță un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, transmis marți.

Proiectul prevede majorarea cu jumătate a pedepselor.

„Aproape fără excepție, toate actele de ultraj au loc în situații în care personalul silvic intervine în numele statului, pentru prevenirea infracțiunilor la regimul silvic. Este datoria noastră să ne asigurăm că acești oameni, aflați în linia întâi în lupta cu hoții de lemne, se bucură de statutul și protecția cuvenite”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Potrivi sursei citate, în ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacați de infractori, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (autovehicule, locuințe, anexe gospodărești).

Ministrul Barna Tánczos a explicat că proiectul de lege a fost depus după o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Silvicultură – SILVA, iar modificările vor duce și la „dotarea corespunzătoare a personalului de teren”.

Sursa foto: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Tanczos Barna, jumatati de masura, ca de obicei, un om inutil care nu face nimic. Nici SUMAL nu merge.

    Daca hotii prind un padurar si-l omoara, cum mai sunt pedepsiti?

  2. cand gunoaiele ajung sa posteze numai prostii 🥴

  3. Am inteles ca aparati padurarii,dar padurile cine le apara de padurari

  4. Padurarii si sefii lor sunt daunatorii padurilor

  5. Fata de legea votata in 2019, aceasta propunere legislativa e mult mai in ajutorul padurarilor care chiar vor sa-si faca treaba.