G4Media.ro

Ministrul Mediului: Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta…

Ministrul Mediului: Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în acest an nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto şi cu siguranţă nu în forma în care a existat, precizând că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane, relatează News.ro.

Tánczos Barna a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, dacă va fi introdusă taxa auto.

„Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat, vreodată. În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării. Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare”, a explicat ministrul Mediului.

El a precizat că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane.

„În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte este un principiu… şi trebuie respectat de fiecare dată. Şi România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane”, a mai afirmat ministrul Mediului.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Adica nu se vor mai acorda de catre Fisc despagubiri cu 200% dobânda pe an? Cineva a castigat bani frumosi din importul ala de harburi de acum cativa ani. Practic le-a cumparat moca, le-a vandut cu profit si i-a mai dat si statul un bonus de 400% in 2-3 ani de la „investitie” pentru ca ne-au umplut cu fumigene pe 4 roti.
  Ăia la ITP mai masoara vreo noxă ceva sau merge si asa? RAR mai vezi vreun service cu aparat omologat functional de masurat…

 2. La inceput de mandat, ministrul Mediului cel nou ne asigura ca va schimba mentalitatile invechite in materie de poluare si lipsa de respect asupra mediului. Aceasta legislatie, promovata de minister, deci aplicabila national, tocmai asta ar fi facut: ar fi avut un rol educativ anti-poluare.

  Populismul revine insa, pasam decizia la autoritati locale si la factorul timp. Sa nu suparam pe nimeni. Intre timp, mai respiram niste aer cancerigen, plin de noxe, ne mai lasam masina pornita cat stam la magazin, mai luam o rabla din Germania pe diesel.
  Oricum, rezulta ca din 27 de tari UE, sunt 24 care au taxa de poluare pe masini, iar din cele 3 repetente, una e Romania.

 3. Deci sa ne așteptăm la o taxa și mai rea.
  Nu mai bine renunțăm la aglomerațiile urbane? Ca s-a văzut ca și în condiții de circulație redusa crec valorile indicatorilor de poluare în București.
  E ușor sa dai vina pe mașini deși la mașini ai avea cea mai ușoară soluție de conformare: ITP-ul. Nu e nevoie de nicio taxa.

 4. Dar ce, îți închipui că-s proști ? Au o grămată de neamuri de hrărnit. De unde bani ?

 5. Tarile vestice trebuie sa-si schimbe parcul auto pe masini electrice. Alea „vechi” vin aici in tarile din Est. Este un win-win pentru toata lumea. Mertan la 3000 de euro, x5 la 6000, baietii fac un ban frumos, cotizeaza ca si pana acum, ne gonflam egoul si ne plimbam in masini faine, mafia RCA infloreste etc. Atata timp cat tu si familia ta nu dai in cancer e chiar bine asa. Apropo de cancer, de particulele desprinse din cauciucuri si din asfalt aflate in suspensie de ce nu se vorbeste? Ca si acolo este o problema, care nu se va trezolva cu tesla sau alte taxe aberante.
  Apropo tov. Tanczos Barna, UNDE S-AU DUS BANII DE RABLA PT ELECTROCASNICE DIN 2020? Poate la Budapesta, la pachet, sau i-ati mancat inainte sa ajunga unde trebuia? Poate ar trebui sa verifice DNAul🤔