G4Media.ro

BREAKING Ministrul Mediului anunță măsurile după moartea fetei ucise în Bucegi: Urşii…

Sursa foto: Pixabay

BREAKING Ministrul Mediului anunță măsurile după moartea fetei ucise în Bucegi: Urşii vor fi eutanasiați sau împușcați / ”Relocarea nu înseamnă decât că muți problema dintr-un județ în alt județ”

Mircea Fechet, ministrul Mediului, are în vedere un ordin privind cotele de prevenție și de intervenție pentru a reglementa numărul urșilor care pot fi împușcați pentru prevenirea unor atacuri asupra oamenilor. El a comentat, la Antena 3 CNN, cazul tinerei, în vârstă de 19 ani, ucise marți de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi.

„Transmit condoleanțe familiei victimei. Nici nu-mi pot imagina prin ce dramă trec și le doresc multă putere în aceste momente dificile.

Am fost informat și eu de această tragedie și într-adevăr, așa cum am spus-o și în trecut, eu cred că datoria pe care o avem este aceea de a proteja natura, de a proteja biodiversitatea, dar înainte de toate, să protejăm viața oamenilor, pentru că nimic nu este mai presus de viața umană.

Din acest motiv, acum un an de zile, când am venit în minister, am înaintat un ordin care până la urmă reglementa numărul urșilor care pot fi împușcați, că ăsta e cuvântul pe care ar trebui să-l folosim pentru prevenirea unor atacuri sau pentru intervenția în cazul în cazul unor atacuri.

Și ordinul respectiv prevedea un număr de 500 de exemplare, din care au fost aprobate, ca urmare a procesului de consultare cu alte instituții, printre care și Academia Română, în jur de 220, din cele 500.

Astăzi, după estimările specialiștilor, discutăm de 8.000 de exemplare. Probabil însă, dincolo de această cifră, care este extraordinar de mare, vedem în fiecare zi câte o știre cu un urs, fie că a ajuns într-un sat, fie că a ajuns într-un oraș, fie că e pe Transfăgărășan sau a generat o tragedie precum cea de la Bucegi”, a spus ministrul.

Mircea Fechet susține că relocarea urşilor nu dă rezultate.

”Gestionat înseamnă fie împușcat, fie eutanasiat. Pentru că am constatat că metoda relocării pe care o tot aplicăm nu dă niciun fel de rezultate. Și spun asta pentru că, astăzi, am discutat cu gestionarul fondului de vânătoare pe raza căruia s-a petrecut această tragedie, care mi-a spus că în ultimii ani de zile a relocat în alte județe, în alte fonduri cinegetice, în alte zone peste 100 de urși, doar din fondul respectiv de vânătoare.

Asta înseamnă că relocarea nu dă rezultate. Relocarea nu înseamnă decât că muți problema dintr-un județ în alt județ, dintr-un oraș în alt oraș sau în fondul de vânătoare”, a mai spus ministrul Mediului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Oamenii sunt cei care și-au asumat riscul, mergând în bârlogul ursului, nu a venit ursul la femeia aia acasă.

    Dar dacă-i omoara pe toți se rezolvă problema.

  2. Bravo maimuțoi de ministru! Ai rezolvat-o. Gata, să fie omorâți, mama lor de urși! Da, e greu cu gânditul. Pentru că asta înseamnă civilizatie: Să mergi pe munte, loc sălbatic, cu zero riscuri de a nimeri peste alte animale. Cu excepția, omului.