G4Media.ro

Ministrul Justiției semnalează cyberbullyingul și traumele cu care se confruntă adolescenții, după…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Justiției semnalează cyberbullyingul și traumele cu care se confruntă adolescenții, după ce le-a citit eseurile de la concursul „Legile se aplică și pe Net”: „Părinți, vă rog să vorbiți cu copiii voștri, putem să-i ajutăm!”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, arată că a descoperit foarte multe lucruri, citind eseurile adolescenților din cadrul concursului „Legile se aplică și pe Net”. Ea îi îndeamnă pe părinți să discute cu copiii lor: „Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristețe citind eseurile trimise la Ministerul Justiției de către liceeni. Părinți, vă rog să vorbiți cu copiii voștri! Putem să-i ajutăm!”, a scris Gorghiu pe contul de facebook.

Gorghiu arată că modul în care îi afectează pe adolescenți cyberbullyingul, traumele prin care aceștia trec sau faptul că le este furată identitatea online, sunt lucruri dureroase.

„Este sfâșietor. Sunt doar copii…care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să știe că nu este singur!”, afirmă Gorghiu, care postează și câteva extrase din eseurile trimise de liceeni:

  • Întrebarea lui Luca, clasa a 10-a din Suceava: ,,Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?” deschide o dezbatere despre limite.
  • Camelia, clasa a 12-a din București, merge și mai departe și trage un semnal de alarmă: ”Cyberbullyingul duce la superlativ bullyingul, urmărind victima chiar și atunci când aceasta părăsește contextul în care se produce violența psihologică, de exemplu școala”.
  • Curajul pe care îl are Francesca-Denisa, clasa a 10-a Focșani, de a spune ce a pățit, pentru că știe că ”există numeroase cazuri de acest gen cu care se confruntă adolescenții” este excepțional.
  • Matei, clasa a 10-a București, subliniază și el că “bullyingul pe internet e periculos. E periculos pentru că te poate face să te simți singur și fără stimă de sine…”.
  • Maria, clasa a 10-a din Constanța, vorbește despre regulile dure ale internetului: „Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o jucărie”.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut curajul să povestească experiențele prin care au trecut! Abia aștept să îi cunosc pe toți cei care au ales să se înscrie la acest concurs! De ziua internaţională pentru accesul universal la informație, vă invit să citiți lucrările lor pe pagina Ministerul Justiției.”, a transmis Gorghiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...