G4Media.ro

Ministrul Justiției: În niciun caz nu voi accepta transformarea SIIJ în alt…

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Ministrul Justiției: În niciun caz nu voi accepta transformarea SIIJ în alt SIIJ, cu altă denumire în cadrul Parchetului General

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat luni că nu va accepta ideea ca Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) să fie transformată într-o secţia similară, cu o altă denumire, în cadrul Parchetului General.

 • „Au fost mai multe runde de dezbateri în Senat. (…) Este vorba despre găsirea celor mai potrivite soluţii pentru a trece acest proiect. Din punctul meu de vedere, şi al Guvernului, proiectul ar fi trebuit să treacă fără niciun amendament, fără alte garanţii, însă există şi alte opinii în Parlament şi aceste opinii trebuie armonizate. În niciun caz nu voi accepta, ca ministrul al Justiţiei, ideea de a transforma SIIJ-ul actual într-un alt SIIJ, cu altă denumire, în cadrul Parchetului General. (…) Actuala formă, care a trecut de Camera Deputaţilor, nu înfiinţează un alt SIIJ, însă prevede un mecanism care a fost şi el criticat de o parte a societăţii civile şi de o parte a magistraţilor. De aceea, va trebui să clarificăm şi acest aspect”, a declarat Stelian Ion la Parlament.

Potrivit acestuia, „varianta cea mai bună este să se dea vot pe varianta Guvernului” şi, dacă această variantă nu va întruni o majoritate, „înseamnă fie că se va bloca proiectul, fie că se va ajunge la o soluţie de compromis, nu cea mai fericită, dar, în orice caz, nu una dezastruoasă, care presupune o formă de garanţie care nu este de dorit pentru viitor”.

El a remarcat, pe de altă parte, că Justiţia nu şi-a făcut treaba în unele cazuri şi a anunţat că Ministerul Finanţelor n-ar mai trebui să mai facă aprecieri.

 • „Multe condamnări la CEDO înseamnă că Justiţia nu şi-a făcut aşa cum ar trebui treaba sau înseamnă deopotrivă că legislaţia ţării este atât de întortocheată şi de atât de ambiguă, încât judecătorii pronunţă hotărâri în baza acelor legi foarte ciudate. O critică aproape constantă din partea GRECO, din partea Comisiei de la Veneţia legată de modalitatea de a răspunde, de angajarea răspunderii magistraţilor a fost legată de factorul politic care este implicat în această procedură de regres, de despăgubiri faţă de magistraţi, şi anume implicarea Ministerului Finanţelor a fost aspru criticată. Aşa încât propunerea va fi ca Ministerul Finanţelor să nu mai facă el însuşi o apreciere, pentru că nu are căderea să facă acest lucru. Important este ca inspecţiile judiciare, CSM şi celelalte instituţii să redea credibilitatea Justiţiei, de care este atâta nevoie”, a explicat Stelian Ion.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. De ce se mai permite pensionarea de tineri a celor din „justiție”??? DE CE???

  • De ce sunt tergiversate ani de zile procesele, unele pana la prescriptie ?
   De ce aproape toti marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara, sunt in libertate ?
   De ce nu li se confisca integral averile, inclusiv cele trecute pe numele rudelor ?
   De ce nu se cumuleaza pedepsele, in loc sa se comaseze ?
   De ce nu sunt adusi in tara infractorii condamnati fugiti ? Nici macar Rizea nu poate fi adus in tara din Moldova ? Ce face Ministerul Justitiei ?
   De ce nu sunt desfiintate pensiile nesimtite speciale ?
   De ce nu sunt revocate din CSM likelele care spun ca sunt reprezentantii Societatii Civile, dar de fapt sunt slugile mafiei psd ?
   De ce nu este revocat seful Inspectiei Judiciare din CSM ?
   Tudorel Toader mai este in Comisia de la Venetia ? De ce Ministerul Justitiei nu face nimic ? El trebuie condamnat pentru intreaga lui activitate infractionala, in slujba mafiei psd, din timpul mandatului de la Ministerul Justitiei.

 2. Crrima organizata n-a tinut niciodata cont de CEDO, GRECO, MCV, Comisia de la Venetia, etc.

 3. Preacinstitule posesor de garsoniera primita fara drept de la prietenul tau pesedist Decebal Fagadau, avem toata increderea in corectitudinea ta morala, nu-i asa? Hai… pe turceste!

 4. Săracu’, zici că-i obsedat! Un guvern de obsedați!

 5. Ce repede mi-a disparut de aici postarea dupa ce aparuse! Vreti donatii baieti? Cereti de la puii vostri de securisti pe care ii promovati!

 6. Ce repede mi-a disparut de aici postarea dupa ce aparuse! Vreti donatii baieti? Cereti de la puii vostri de seKoorishti pe care ii promovati!

  • … si nu zisesem decat ca avem toata increderea intr-unul care s-a adapat de la fagadaul din Constanta! Cu o mica lockuinta la care nu avea dreptul!

 7. Fumigene ieftine la salarii de 25.000 ron net si pensii umflate la 80% din brutul ultimului salar.la 45 de.ani!!!

  Demisia pacaliciule!

 8. Fumigene ieftine la salarii de 25.000 ron net si pensii umflate la 80% din brutul ultimului salar.la 45 de.ani!!!

  Demisia pacaliciule! Parazitati pe banii imprumutati girati cu viitorul tinerilor!

  Scarba!

 9. Răbdarea nu mai e la modă cum nici serviciul nu mai e pe viaţă ca altădată aşa că lumea nu are timp să cugete până la pensie că poate se va întâmpla ceva pentru că sunteţi în era vitezei iar dacă nu se întâmplă nimica nu mai stă nimeni la discuţii că poate se va întâmpla ceva şi îşi vor căuta altundeva interesul iar la cât de puţine alternative au de obicei le caută pe alte meleaguri.
  OK, am înţeles că nu vreţi dar mai mult vrem să vedem că se face că un sfat de la unul aşa mai profan dacă daţi chix în domeniu ăsta nu v-a conta ce faceţi în celelalte domenii pentru că corigenţa la domeniu ăsta care e baza pe care stau toate celelalte domenii e ca şi cum îţi faci casa fără fundaţie iar pereţii din panseluţe electorale…..pricepeţi hombre?
  Pe nimeni nu va convinge dacă în domeniile cu spor la bani totul merge strună atâta timp cât paznicul de la seif e la pensat, oare pricepeţi că merg împreună toate astfel nu e decât aceaşi Mărie cu altă pălărie dar cu editură nouă, un fel de testament nou ca să se potrivească cu fusul orar.
  Oare chiar atâta de profani suntem încât să nu pricepeţi ce vă spunem?
  Nu uitaţi că nu vă alege electoratele celorlalte partide şi la un singur lucru nu îi veţi întrece pe ăştia că au 50 + 31 de ani de specialitate în propagandă aşa că dacă vreţi să vă înmulţiţi singurul mod ca să atrageţi atenţia altor electorate e doar faptele că e singurul lucru la care nu se pricep deloc ăştia după 50 + 31 de ani.

 10. Cum adica: Ministerul de Finante nu are voi sa ceara banii de la magistratii care au gresit? Dupa mine Ministerul de Finnate are obligatia de a recupera paguba produsa de magistratul care a gresit, dupa cum are obligatia de a recuper paguba si de la condamnatul pe drept! Deci salarii mari fara raspundere! Asta este justitia pe care o vrea USR?

 11. Parerea mea:
  Acest ministru este un tanar destept si de buna credinta, dornic sa vindece baba Justitia de naravuri si pacate. Dar baba se tine tare si e greu sa te lupti pentru ceva bun intr-o tara atat de ticalosita. Cu atatea lichele mercenare. ..
  Asa ca, face si el ce se poate in conditiile existente.
  Sa-i dorim sanatate si puterea de a lupta.

  • Ideea este că singur, fără sprijinul întregului Guvern, al Președintelui și al coaliției politice, Stelian, nu va putea face schimbări majore nici în pensiile magistraților și nici în salarizarea lor!
   Și se vede cu ochiul liber că este lăsat singur în această luptă! Întrebarea este „de ce”?!
   De ce „nu se vrea” cu adevărat schimbarea lucrurilor în sistemul mafiot de justiție?!

 12. Salut !
  Stelica, toba mica , n-ai facut nimic pana acum, pt ca nu esti in starr.
  Pune umarul la consolidarea siij , n-ai nici o sansa sa o darami! Nu vezi ca partenerii de coalitie simuleaza ca te sustin , dar , in realitate iti vor capul pus in teapa!

 13. Deci sa inteleg ca pe magistrați nu are voie sa ii tragă nimeni răspundere în caz ca fac abuzuri ?

 14. E greu, f greu sa lupti cu mafia din pnl- psd. SS trebuie desfiintata cu orice pret, chiar cel al demiterii. Succes Stelian Ion!!!!!!!

 15. Ia uitati-va cat platim pt un procuror, lunar:

  https://www.csm1909.ro/Statements.aspx

  – 25.000 ron net
  – chirie de 1000 euro net
  – masina de serviciu
  – pensie la 45 de ani
  – pensie calculata la ultimul salariu, umflat cu resturi de plata, 80% din el.
  – nu trec pe la serviciu
  – sunt la munte, la mare, in casele altora! Ca ei nu trebuie sa posede nimic in proprietare, pt a incasa chiriile de la stat!

  Marsh de-aci, voi sunteti paria romaniei!

 16. Un mare fake news, salariu lunar la 88 683 anual înseamnă 7 390 RON până la 25 000 net e deja prostie sau ignoranță. La 25 de ani de activitate plus INM 2 ani plus 4 de facultate plus 19 ani (în cel mai fericit caz deoarece nu toți iau din prima nici la facultate nici la INM ) nu ies 45 de ani nici in baza 11.Mai ușor cu propaganda de 2 bani……