G4Media.ro

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate la nivel de constituţionalitate. Nu vrem să ne aducem aminte despre lucrul ăsta sau ce?

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că „problema coliziunii între dreptul european şi dreptul naţional nu este nouă, nu e particulară României”, el arătând că România respectă supremaţia dreptului european. Predoiu face această afirmaţie în contextul discuţiilor despre decizia Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care consideră că judecătorii instanţelor naţionale care nu aplică prevederi ale curţilor constituţionale ce funcţionează la nivel naţional nu pot fi expuşi riscului de a răspunde disciplinar pentru acest fapt, dacă deciziile judecătorilor constituţionali nu sunt în concordanţă cu dreptul Uniunii Europene, transmite News.ro.

„Dacă te uiţi în detaliu la deciziile CJUE şi decizia CCR, sunt două speţe aici. Una este legată de povestea cu MCV-ul, unde acolo cele două trenuri nu se ciocnesc, ca să rămân tot într-o cheie plastică aşa, ci mai degrabă trec unele pe lângă altele în sens invers. Curtea de Justiţie ce spune: «MCV e obligatoriu». Curtea constituţională spune: «Ştiţi ceva, MCV nu e instrument legislativ, prin urmare nu e în competenţa mea să văd dacă e constituţional sau nu, nu mă interesează, din punctul meu de vedere nu este obligatoriu, dar dacă Guvernul vrea să îl îndeplinească, să îl îndeplinească». Deci a lăsat o marjă Guvernului şi evident că sunt de părere că trebuie să îndeplinim MCV”, a afirmat Cătălin Predoiu duminică seară, la B1 Tv.

Ministrul spune că atunci când România va îndeplini „obiectivele de substanţă” din Mecanism, atunci va putea spune că obiecţiile făcute de oficialii europeni sunt „apă bătută în piuă”.

„Ştiţi când o să vorbesc eu de apa asta bătută în piuă? În momentul în care noi, obiectivele de substanţă le îndeplinim. Dacă le îndeplinim, atunci sunt de acord, vin la dumneavoastră şi spunem, ”Dom-le, noi am îndeplinit tot” şi, dacă acuma mai sunt discuţii, să ştiţi că e apă bătută în piuă. Dar eu nu pot să mă duc acum la comisarul Reynders sau la vicepreşedinta Jourova şi să spun ”Ştiţi, haideţi că vorbim politică”, pentru că spun: aţi rezolvat asta, asta, asta?”, adaugă Predoiu .

Ministrul mai spune că „orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate” la nivel de constituţionalitate.

„Uitaţi-vă în Constituţie. În momentul în care tu accepţi că aplici dreptul european cu prevalenţă – sigur că sunt nuanţe, sunt şi alte articole care sunt interpretabile – dar ţi-ai asumat să cedezi o parte de suveranitate. Nu vrem să ne aducem aminte despre lucrul ăsta sau ce? E valabil pentru orice stat membru al Uniunii Europene. Ştiţi, şi alte state au trecut prin discuţia aceasta. Germania a avut problema aceasta înainte ca România să intre în Uniunea Europeană şi s-a rezolvat prin dialog între Curţile Constituţionale şi Curţile de Justiţie ale Uniunii Europene”, a explicat Predoiu.

Sursa foto: Pixabay/ geralt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

 1. Banditii; Iohannis, Dorneanu, Voiculescu, Ghiță, etc, nu vor ceda prada de dragul Constituției Romane si justiției internaționale nici trași in țeapa.

 2. ASTA NU INSEAMNA CA TU ROMAN ALES MARE POLITICIAN SA FURI/PAGUBESTI PRIN CONTRACTE ONEROASE POPORUL TAU SAU MAI GRAV SA-I NEGOCIEZI ISTORIA,OBICEIURILE,CREDINTA SI MORALA CRESTINA .
  AM INTRAT INTR-O UNIUNE IN DIVERSITATE ,NU INTR-O UNIUNE ATEIE,
  NEOMARXISTA,PROGRESISTA.

  • Ce legatura are religia aici? Pai nu e scris in Constitutie ca e libertate la religie? Voi astia, ortodocsii pupatori de moaste va credeti superiori.

  • Dan, fiecare e liber sa creada in ce vrea si sa isi traiasca viata cum crede de cuviinta (binenteles daca incalca legea va fi sanctionat), tu de ce vrei sa impui o anumita conduita sau o anumita moral?

 3. ASTA NU INSEAMNA CA TU ROMAN ALES MARE POLITICIAN SA FURI/PAGUBESTI PRIN CONTRACTE ONEROASE POPORUL TAU SAU MAI GRAV SA-I NEGOCIEZI ISTORIA,OBICEIURILE,CREDINTA SI MORALA CRESTINA .

 4. Sa-i spuna colegului Daniel Zamfir, care vrea sa taie felii din siturile Natura 2000, desi Comisia Europeana a spus ca nu este legal. Ca cireasa de pe tort, si premierul a spus ca este de acord cu incalcarea legii comunitare.

 5. Pai dialog domnule ministru, dialog între instituțiile de justiție, dar dialogul lipsește și instituțiile europene vor sa impună intr-un fel autoritar legislația europeana. E o chestie ciudata, pentru ca nu se cunosc limitele pana la care suveranitatea trebuie cedata. Care sunt aceste limite?

 6. Pai, desființați Secția Specială, domnule Predoiu si respectați independența justiției!

  ….Sau, ce?!

 7. Predoiu asta e depasit de situatia sistemului juridic din Romania… e varza, saracu’!!!
  Nu vad nici o sansa ca el sa schimbe ceva, iar curand in aceasta Primavara vine MCVul!
  Ultimul MCV din 22 Octombrie 2019 a fost cel mai dur din ultimii 10 ani, Recomandarile din acel MCV nu au nici o sansa sa fie implementate pana la MCV….. si nici dupa!!!!
  Legile Justitiei modificate in epoca Dragnea NU au fost nici azi revizuite si readuse la forma de dinaintea modificarilor, asa cum cere ultimul MCV!
  Predoiule, lasa-ne, esti varza, daca nu chiar complice cu mizeria din Politica si Justitie!!!

  • Ştie foarte bine ce face. Tocmai de aceea l-au și pus acolo: să facă totul varză.

 8. Acest Predoiu imi provaoca greata

 9. Este ironic cum un reprezentant al cleptocratiei este avocatul UE! Da, are dreptate ce gavareste, dar el tot h ot e!

 10. Hai să îi comunicăm lu domnu Predoiu ce zice Constituția:
  Art.2 Suveranitatea
  (1) Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.
  (2) Nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

 11. Ar trebui să le amintești asta slugilor din CCR. Cum deranjează ceva Ciuma Rosie, cum slugile declară că este Neconstituțional. Toate gunoaiele PSD-iste au fost eliberate.

 12. Predoiu nu a făcut nimic pentru noi. A fost ministru la fel ca doamna Katy, de mai multe ori. Pentru noi nimic, pentru magistrați și toți subordonații lor, le dă bani. Și acum le-a dat 20%.Domnule Predoiu dute acasă. Va veni vremea când vei da socoteală și tu.

  • Majoritatea cetatenilor nu il considera pe dl Predoiu o personalitate cu verticalitate , si cu probitate profesionala si morala deosebita , si a facut mai mult greseli .
   Dmnul Predoiu sa nu mai incerce sa foloseasca influenta domniei sale pentru deciziile privind cedarea suveranitatii la nivel de constitutionalitate .
   Iar ,, folosirea influentei in scopul ……”, nu este legala si este sanctionabila in un anumit mod .
   Dl Predoiu ar trebui sa stie asa ceva .
   Magistratii nostii sunt cetateni romani, europeni, ai Uniuni Europene , si numai ei stiu ce este bine si ce nu cu suveranitatea constitutionala .
   Numai ei, si numai ei trebuie sa hotarasca .
   Nici parlamentul , nici guvernul , si nici dl Predoiu, ca nu sunt profesionisti pe domeniu.
   Doar magistratii !! Doar ei !!!

  • Majoritatea cetatenilor nu il considera pe dl Predoiu o personalitate cu verticalitate , si cu probitate profesionala si morala deosebita , si a facut mai mult greseli .
   Dmnul Predoiu sa nu mai incerce sa foloseasca influenta domniei sale pentru deciziile privind cedarea suveranitatii la nivel de constitutionalitate .
   Iar ,, folosirea influentei in scopul ……”, nu este legala si este sanctionabila in un anumit mod .
   Dl Predoiu ar trebui sa stie asa ceva .
   Magistratii nostii sunt cetateni romani, europeni, ai Uniuni Europene , si numai ei stiu ce este bine si ce nu cu suveranitatea constitutionala .
   Numai ei, si numai ei trebuie sa hotarasca .
   Nici parlamentul , nici guvernul , si nici dl Predoiu, ca nu sunt profesionisti pe domeniu.
   Doar magistratii !! Doar ei !!! Si apoi parlamentul !!!

 13. Atunci când românul a votat aderarea la ue nu a vorbit nimeni, despre renunțarea la suveranitate, despre renunțarea la industrie, despre transformare țări în piața de desfacere, despre furtul care îl ue, despre transformare țării în colonie. Deci POLITICIENII au mințit. Stați liniștiți nimeni nu-i va trage la raspundere. ,, Cei tari se-ngradira în cercul lor de legi”

 14. Dl.Adrian cel care spui că a dat bani la magistrați,Tu stii că un magistrat sau o mare parte din ei au un salariu de cel mult 6500 net,adică mai puțin decât o femeie de serviciu de la un spital covid sau un șofer de la STB.Sunt fraieri ăia că stau în sistem că ar putea să meargă oriunde in lume si să câștige mult mai mult. Bă nenea ăia chiar sunt deștepți și învață carte spre deosebire de majoritatea oamenilor. Ăia dau examene spre deosebire de pilosi ăștia angajați la stat. Majoritatea sunt semianalfabeti. Simulează concurs și dacă le schimbi subiecte intre ei habar nu au.Si mai sunt odraslele politicienilor care studiază în străinătate dar nu stiu carte nici pe jumătate cât știu magistrații.Astia sunt fraieri că stau pe burtă și nu dau cu ei de pământ.

 15. Dl.Adrian cel care spui că a dat bani la magistrați,Tu stii că un magistrat sau o mare parte din ei au un salariu de cel mult 6500 net,adică mai puțin decât o femeie de serviciu de la un spital covid sau un șofer de la STB.Sunt fraieri ăia că stau în sistem că ar putea să meargă oriunde in lume si să câștige mult mai mult. Bă nenea ăia chiar sunt deștepți și învață carte spre deosebire de majoritatea oamenilor. Ăia dau examene spre deosebire de pilosi ăștia angajați la stat. Majoritatea sunt semianalfabeti. Simulează concurs și dacă le schimbi subiecte intre ei habar nu au.Si mai sunt odraslele politicienilor care studiază în străinătate dar nu stiu carte nici pe jumătate cât știu magistrații.Astia sunt fraieri că stau pe burtă și nu dau cu ei de pământ. Dați bă boilor drumul la comentarii și nu mai cenzurati

 16. Predoiu,la investire, nu cumva a jurat cu mana pe biblie sa respecte constituția și legile țării ?

 17. Predoiu esti ieftin foarte ieftin…
  ..banii sint totul pentru tine si gadca ta…. Vine vremea cind nu te vor ajuta cu nimic acesti arginti…. pregateste te….

 18. Nea Vasile, la noi în Românica amărâții de magistrați, care și-au tocit coatele,… Să învețe și să aplice ce? Legile întortocheate, de guvernanți și răstălmăcite de ei în procese lungi de ,, Sfântul așteaptă”, până spre pensionare la 45 de ani,cu pensii de 2-3 ori mai mari decât salariul de 6500lei de care aminteai dumneata!,.. Bine a-ți putea să-mi reproșați, că eu de ce nu m-am făcut magistrat?,… Aș răspunde că mie nu-mi place să stau în genunchi și să apăr tagma jefuitorilor!,…Care jefuitori?,… Îi tot vedem de 32 de ani la TV!

  • Ioane, încearcă tu să fi fără să stai în genunchi.E o provocare!Dar poate mai găsești și alții în picioare chiar cu riscul de a fi socotiți nebuni. Așa e regulă turmei.Insa acesta e farmecul că poate schimbi ceva dacă ești un învingător.

 19. Când am aderat la UE n-a întrebat nimeni poporul român dacă vrea să renunțe la suveranitate.
  După părerea mea, nici nu e posibil pentru că asta ne-ar aduce într-o situație de vasalitate fata de un imperiu, cum am fost fata de turci, adică plătim tribut și hotărârile le iau alții în numele nostru.
  Strămoșii noștri au luptat secole pentru independență și noi ne vindem sufletul pentru doi arginți.

 20. Daca ar fi așa am ajunge vasali la UE cum eram la turci pe vremea Țărilor Romane și pe noi nu ne-a întrebat nimeni daca vrem au ba.

 21. Ii doare in dos pe grupul d la M de Mcv si UE daca merge ciordeala fara Schenghen nu conteaza….ca nu avem justitie. Parndarat sa fie…..baronatul rosu mlionar in euro din politica nu a fost extirpat din Moldova si sudul RO e doar un pas in spate atat ,iar camarila baronilor e nemiscata ….. Ciordeala non stop.