G4Media.ro

Ministrul interimar al educației, despre slujbele religioase la începerea noului an școlar:…

Ministrul interimar al educației, despre slujbele religioase la începerea noului an școlar: Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie/ Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi?

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt obligatorii, rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ dacă invită sau nu un preot pentru acest lucru, transmite Agerpres.

„Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie. Dacă cei din unitatea respectivă de învăţământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ţine o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea şi aveam alte discuţii, era discutabil. Dar, aici, fiecare şcoală, fiecare director, fiecare consiliu de administraţie al şcolii poate să invite, dacă doreşte, un preot pentru o slujbă. Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi? Nu am văzut nicio reacţie negativă. Conducerea şcolii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ţine o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezenţa unui preot în şcoli la deschiderea anului şcolar”, a declarat Breaz, care a participat la ceremonia de deschidere a noului an de învăţământ la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

Ministrul interimar al Educaţiei a dat asigurări că elevii din clasele terminale, a VIII-a sau a XII-a, nu vor mai avea surpriza unor modificări legislative pe parcursul acestui an şcolar.

„Nu. Nu, nu. Cu siguranţă, nu. Doar le doresc succes, să se pregătească, să fie sârguincioşi, să înveţe şi vor avea de câştigat”, a spus ministrul.

Întrebat despre o fotografie dintr-un auxiliar pentru clasa a VII-a, care circulă pe internet, în care elevii ar fi puşi să ghicească în ce zodie a fost Mircea cel Bătrân, ministrul a răspuns: „Sincer, nu am văzut şi nu vreau să comentez acel manual. Dacă aş fi văzut aş fi avut un punct de vedere. Dar până la urmă este o captură pe internet. Să nu fie un fake news. Încă o dată vă spun: nu am văzut manualul, dar e o captură pe internet. O să mă uit. O să cer acele manuale şi o să cer să văd dacă într-adevăr există aşa ceva în interiorul manualului. Manualele, chiar dacă nu au fost tipărite pentru clasele a VI-a şi a VII-a în integralitate, manualele respective se găsesc în format electronic pe site-ul ministerului. O să consult şi chiar o să cer să vedem dacă există aşa ceva”.

Sursa Foto: Ziarullumina.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. In primul rand, BOR nu are ce cauta in scoli, ei vor ca oamenii sa fie prosti superstitiosi, ca sa-i stoarca de bani.

    In al doilea rand, Breaz e PSDistul tipic, nu-si asuma nimic, nu recunoaste nimic, el nu e ministru, e „si el acolo, la cineva”.

  2. Aoleu, slujbele religioase deranjează progresistii?

  3. Diavolul urla ca turbat când vede Crucea ! Vor să-l scoată pe Dumnezeu din inimile copiilor și sa îl înlocuiască cu educația de gen .

  4. Nu era mai bine ca Ministerul Educatiei sa oblige toate scolile sa invite ,la inceput de scoala si nu numai, politisti si avocatii sa invete fetele cum sa se fereasca ca nu cumva sa fie rapite sau violate?Si pe baieti ce urmari pot avea violarea sau bataile?Si inca ceva: Popii spun ca exista un creator pe care ei l-au denumit dumnezeu iar marele savant Hawkins (din pacate decedat) a afirmat toata viata lui ca acest dumnezeu nu exista. Cine o fi mai credibil?

  5. Este imorala si dovedeste lipsa de bun simt .
    In plus fata de elevi si cadre didactice din institutia respectiva participa cine este invitat de catre elevi si parinti . Restul sa stea acasa .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.