G4Media.ro

Ministrul german de Externe: Pe Dunăre, prin Constanţa, pot trece anul acesta…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Ministrul german de Externe: Pe Dunăre, prin Constanţa, pot trece anul acesta două milioane de tone de cereale ucrainene

Pe Dunăre şi prin portul Constanţa pot trece anul acesta două milioane de tone de cereale din Ucraina, a declarat, vineri, la Bucureşti, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său român, Bogdan Aurescu, relatează Agerpres.

„Angajamentul dumneavoastră este de o însemnătate deosebită pentru efortul nostru comun de a debloca exporturile de cereale din Ucraina. 18 milioane de tone de cereale se află în Ucraina, 18 milioane de tone de cereale pe care le aşteaptă oamenii din Africa şi din Asia în mod urgent. Aici contează fiecare zi, pentru că părinţii se întreabă în fiecare seară ce le pot da de mâncare copiilor”, a afirmat ea, potrivit traducerii oficiale.

Şefa diplomaţiei de la Berlin a vorbit despre negocierile între Rusia şi Ucraina privind transportarea cerealelor blocate în zona de conflict.

„Auzim de la ONU şi de la Turcia nişte prime semnale de speranţă că poate s-ar redeschide transportul maritim din Odesa. Însă este prea timpuriu să răsuflăm uşuraţi, pentru că abia după ce prima navă va fi părăsit portul din Odesa ne vom da seama dacă promisiunile sunt credibile şi vor fi sustenabile şi dacă au speranţă. Ar fi iresponsabil în aceste vremuri să nu lucrăm în paralel la alternative şi am făcut acest lucru împreună şi pentru acest lucru sunt recunoscătoare”, a spus Baerbock.

Ea a evidenţiat că „fiecare tonă de cereale din Ucraina contează”. „Pe Dunăre, prin portul Constanţa pot trece anul acesta două milioane de tone de grâu din Ucraina. Nu este cantitatea totală, însă este o parte importantă, pentru că fiecare tonă contează. Două milioane de tone de cereale ar putea fi bune pentru o ţară ca Pakistanul şi pot hrăni 16 milioane de oameni. Fiecare efort contează şi merită”, a completat ministrul german.

Vineri seara, Baerbock se va afla la Constanţa, pentru a discuta cu reprezentanţii companiilor germane care lucrează în construcţii şi în infrastructura feroviară de acolo.

„Am reuşit în iunie să transportăm 2,5 milioane de tone din Ucraina, aproximativ jumătate din cantitatea exportată în anii precedenţi”, a explicat ministrul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Asta ar fi putut să facă agresorul, adică micuțul crăcănat.
    Noi doar ne apărăm.

  2. De ce Germania este singura tara care se opune intrarii Romanei in Shenghen ? Se pot prezenta explicatii logice sau tine de relatia Berlin-Moscova ??

  3. Mihăiță și Putin cu banii pe care ii vheltuienij război putea sa investească în propriul popor sa-l dezvolte, el a ales sa plătească crininali sa omoare copii și ciulini Ucraina, cad despre poporul rus propaganda singulare de creiere! Ești penibil, troll pro.rus!

  4. Geniala ideie… Sa le cumpere stăpânul tău putin și sa le dea gratis la africani.

  5. Rusia cheltuiește pe armată anual 62 de miliarde de dolari, bani din care putea plăti pensiile, dar preferă să omoare copii de banii ăștia. Ești o lepra rusească.

  6. totusi… de ce a venit mandra in Romania ?